TSK Heyeti Menbiç'e gitti
Haber Merkezi

6 Aralık tarihinde ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford, İncirlik'e gelerek burada Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile bir araya gelmişti.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, bu görüşmelerin ardından Menbiç'e bir askeri heyetin gittiği bilgisi geldi. Heyet geçtiğimiz hafta Menbiç'e gitti ve görüşmelerde bulundu.

KARAR NASIL ALINDI

Türkiye bir süredir El Bab operasyonundan sonra YPG'nin Menbiç'ten çekilmemesi ve Fırat'ın doğusuna geçmemesi durumunda, yeni hedefin burası olacağını söylüyordu.

Bu kapsamda ABD, TSK'nın Menbiç'te incelemelerde bulunması teklifini getirdi. Ankara da bu teklifi yerinde buldu ve bu teklif kapsamında ABD askerlerinden oluşan bir heyetle birlikte bir Türk askeri heyeti Menbiç'e giderek incelemelerde bulundu.

TSK Heyeti Menbiç'e gitti

RAPOR SUNULACAK

Heyet geri döndü ve Ankara'da bir rapor yazmaları bekleniyor. Bu raporun önümüzdeki günlerde hükümetlere sunulacağı ve konuyla ilgili detayarın değerlendirileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Menbiç konusunda ciddi bir uyarı yapmıştı ve El Bab operasyonundan sonra YPG'nin Menbiç'te çekilmezse yeni hedefin Menbiç olacağını anımsatmıştı.