Türkiye'den Belçika'ya 2 kez canlı bomba uyarısı yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu Brüksel’i kana bulayan canlı bombalardan İbrahim el-Bakraoui’nin IŞİD’e katılmak isterken yakalanıp Türkiye tarafından sınır dışı edildiğinde Belçikalı makamlarla yapılan yazışmanın detayları ortaya çıktı.

Türkiye'den Belçika'ya 2 kez canlı bomba uyarısı yapıldı

Brüksel Zaventem havaalanında patlama VİDEO

HAZİRAN 2015'TE GAZİANTEP'TE YAKALANDI

Akşam'da yer alan habere göre, Bakraoui, 11 Haziran 2015 günü Türkiye'ye Antalya Havalimanı'ndan giriş yaptı. 14 Haziran 2015'te Gaziantep'e gelen Bakraoui, Suriye'ye geçmek isterken güvenlik güçleri tarafından yakalanıp işlemlerin ardından sınır dışı edildi.

Erdoğan: Saldırganlardan birini yakalayıp sınır dışı ettik VİDEO

Türkiye'den Belçika'ya 2 kez canlı bomba uyarısı yapıldı

Brüksel metrosunda patlama VİDEO

İSTİHBARAT UYARDI, BELÇİKA SERBEST BIRAKTI

İstihbarat Dairesi Uluslararası İlişkiler Şube Müdürlüğü, 26 Haziran 2015’te Belçika polisine Bakraoui’nin IŞİD’e katılmak isterken yakalandığını ve terör saldırısı yapabileceği yönünde uyarı yazısı geçti. 20 Temmuz 2015’te Belçikalı makamlardan gelen yazıda “Şahıs adli vakalar dolayısıyla tanınmaktadır. Terörizmle ilgili hiçbir bağlantı tespit edilemediği için serbest bırakılmıştır” denildi.

Türkiye'den Belçika'ya 2 kez canlı bomba uyarısı yapıldı

Brüksel'deki bombalı saldırı sonrası panik anları VİDEO

İSTİHBARAT BELÇİKA'YI İKİNCİ KEZ UYARDI

Bunun üzerine Emniyet Belçika polisine 6 Ocak 2016’da yeniden bir uyarı yazısı gönderip “Şahıs çatışma bölgeleri ile bağlantılı olabileceği değerlendirmemize istinaden yakalanmıştır. Söz konusu şansın Ç ve G kodu tahdit kayıtları mevcuttur” denildi.

Paris için de uyarı yapılmıştı Türkiye, Paris’i kana bulayan saldırıyla ilgili olarak da Fransa’ya istihbarat sağlamıştı. Türkiye, Paris saldırılarında üzerindeki patlayıcıları infilak ettiren cihatçı militanlardan biri konusunda bir yıl içerisinde Fransa’yı iki defa uyarmış, ancak Türkiye’nin uyarıları yeteri kadar dikkate alınmadığı için vahim saldırı gerçekleşmişti.