ensonhaber.com

Genel Başkanı Özgür Özel'in, CHP Genel Başkanlığı görevinin ardından diğer parti liderleriyle görüşmeleri sürüyor.

Genel Başkanı Ümit Özdağ, bugün saat 12.00'de CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etmek üzere Genel Merkez'e geldi.

Kalabalık ekiple geldi

CHP Genel Merkezi'ne gelen Zafer Partili heyette; Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat, Zafer Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, Zafer Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Murat Yıldız, Zafer Partisi Kadın, Aile ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan yer alıyor.

İkili, CHP Genel Merkezi'nde basın mensuplarına poz verdi.

Ottowa Anlaşması'ndan çekilme konusunda ortak çalışma yapacaklar

Ümit Özdağ-Özgür Özel görüşmesinde, Ottowa Anlaşması'ndan çekilme ve sınırdaki askeri birliklerin düzensiz göç hareketlerine karşı silah kullanma yetkisinin genişletilmesine dair yasa teklifi hazırlanması konusunda ortak çalışma yapılması kararı alındı.

"Bozkurtla değil Hitler işareti yapanlarla uğraşsınlar"

Görüşmenin ardından iki lider ortak açıklama yaptı.

Türkiye-Avusturya maçının ardından karşılaşmanın oyuncusu seçilen Merih Demiral'ın bozkurtlu sevincine ilişkin soru sorması üzerine bozkurt işareti yapan Özdağ, "Almanya'nın Bozkurt işareti yapanlarla değil, Hitler işareti yapanlarla uğraşması daha iyi olur" dedi.

"Başka bir futbolcu zafer işareti yapınca linç edilmişti"

Özgür Özel ise aynı soruya "UEFA'nın harekete geçmesini doğru bulmuyoruz. Ama bu tartışmayı Türkiye'de büyütmek, köpürtmek başta milli takıma zarar verir. Bundan birkaç yıl önce başka bir futbolcu zafer işareti yapınca, bugün bu işareti savunanlar tarafından linç edilmişti. Onları kendilerini sorgulamaya davet etmek gerekir" cevabını verdi.