Eğitime kar engeli
AA

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle, ilimiz genelindeki resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında 29 Aralık 2016 Perşembe günü 1 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamuda görevli hamile ve engelli çalışanlar da bu tarihte idari izinli sayılacaktır” denildi.

Kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde, eğitime ara verildi. İşte o iller...

DENİZLİ

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Sarayköy ilçesi dışında tüm okulların bir gün tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu görevlilerinin de bugün izinli sayılacağı duyuruldu.

KIRŞEHİR

Kırşehir'in Kaman ilçesindeki okullarda yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılmayacak.

BURSA

Bursa'nın Yenişehir, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerindeki okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

BOLU

Bolu Valiliğin yapılan açıklamada, etkili kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle kent merkezi ve bağlı köylerde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin 29 Aralık Perşembe izinli sayılacağı belirtildi.

BALIKESİR

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Dursunbey Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yağışın etkisini artırmasından dolayı ilçe genelindeki ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği duyuruldu.

SİNOP

Sinop Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, etkisini sürdüren kar yağışının özellikle ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için Boyabat, Durağan ve Saraydüzü ilçelerindeki okullarda eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

KIRIKKALE

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kent merkezi ve ilçelerde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

KONYA

Akşehir, Ilgın, Doğanhisar, Yunak, Tuzlukçu ve Kulu ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bugün ara verildi.

UŞAK

Kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelerde okullar bir gün süreyle tatil edildi.

BİLECİK

Bilecik kent merkezi ile Bozüyük, Söğüt ve Yenipazar ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, etkisini artıran kar yağışı nedeniyle 29 Aralık Perşembe günü ilk ve orta dereceli okullarda, eğitime ara verildiği belirtildi. Kamuda çalışan engelli ve hamileler de bir gün idari izinli sayılacak.

KÜTAHYA

Kütahya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle 29 Aralık Perşembe günü ilk ve orta dereceli okullarda, eğitime ara verildiği belirtildi.

ISPARTA

Isparta’da etkili olan kar yağışı nedeniyle, kent merkezi ve bağlı köylerle, Yalvaç ve Sütçüler ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildi.

KARAMAN

Karaman'da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime perşembe ve cuma günü ara verildiği bildirildi.

ÇANKIRI

Çankırı'nın Ilgaz, Orta, Şabanözü ve Çerkeş ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi.

YOZGAT

Yozgat'ta, kent merkezi ve bağlı köylerde, kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir kent merkezi ve ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildi.

MANİSA'NIN SELENDİ VE KULA İLÇESİ

Manisa'nın bazı ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelindeki yoğun kar yağışı dolayısıyla Demirci, Gördes, Kula, Sarıgöl, Selendi ve Alaşehir ilçelerindeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

KOCAELİ

Kocaeli Valiliği, kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okulları bir gün süreyle tatil etti.

KASTAMONU

Tosya ilçesinde kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılmayacak.

MERSİN

Mersin Valiliğinden alınan bilgiye göre, çok kuvvetli yağışın etkili olduğu il merkezindeki Mezitli, Akdeniz, Yenişehir ve Toroslar ilçelerindeki tüm okullarda eğitime bugün ara verildi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ve Çay ilçelerinde de kar yağışı akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Her iki ilçede de kaymakamlık kararıyla yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)