Başbakan Yıldırım CHP Genel Merkezi'ne gitti

Yıldırım Başbakan olduktan sonra ilk kez genel merkez binasında CHP'yi ziyaret etti.

KEMAL KILIÇDAROĞLU KAPIDA KARŞILADI

Binali Yıldırım saat 14:08’de CHP Genel Merkezi’ne giriş yaptı. Yıldırım’ı makam aracından inişinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç karşıladı. Bina girişinde ise bu kez Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan’ı karşılayarak elini sıktı. İki isim bu karşılamanın ardından içeri girdi.

Yıldırım ile beraber AK Parti grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da CHP Genel Merkezine geldi. Başbakan Yıldırım CHP'nin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret edecek.

Başbakan Yıldırım CHP Genel Merkezi'nde VİDEO

GÖRÜŞME 1 SAAT SÜRDÜ

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından gazetecilerin karşısına geçen ikiliden Binali Yıldırım şu açıklamalarda bulundu; "Kendisi bazı düşüncelerini, endişelerini bizimle paylaştı. Gerek bundan sonraki uygulamalar bakımından, gerekse bugüne kadar yapılanlar açısından dikkate alacağız. Önemli olan OHAL'e sebep olan şartların ortadan kaldırılması. Darbenin yakın bir tehdit olmaktan çıkarılması konusunda kendisinin düşüncelerini görmekten memnuniyet duydum. Daha önce sayın Cumhurbaşkanımızın davetiyle parti başkanları olarak biraraya gelmiştik. Orada yeni bir Anayasa yapılması, bu çalışmaların siyasi partilerin biraraya gelerek devam ettirilmesi yönünde prensip ve görüş birliği ortaya çıkmıştı. Bu konuyu sayın genel başkanla da ele aldık. Biraz sonra MHP'nin sayın genel başkanını ziyaretimizde bu konuyu yine gündeme getireceğiz. Daha az maddeden oluşan bir çalışma konusu benimsenmiştir. Bu konuyu ele aldık biraz sonra MHP ziyaretinde de bunu gündeme getireceğiz."

Başbakan Yıldırım CHP Genel Merkezi'ne gitti

Başbakan Yıldırım CHP Genel Merkezi'ne gitti