DHA

Muğla'nın ilçesinde yer yer devam eden kıyı işgallerine vatandaşlar çeşitli protestolarla tepki gösteriyor.

Özgür Kıyılar Bodrum İnisiyatifi tarafından Belediye Meydanı'nda kıyı işgallerine dikkat çekmek için farklı gerçekleştirildi.

Belediye meydanına şezlong attılar

Denize girecek yer bulamadıklarını dile getiren eylemciler, havlu, şezlong ve şişme havuzlarla meydana adeta plaj havası getirdi.

"Kıyılar halkındır", "Kıyılar kimsenin malı değildir", "Denize erişim herkesin hakkı" yazılı dövizlerle slogan atan eylemciler, tepkilerini bu şekilde ifade etti.

Bazı eylemciler birbirlerine güneş kremi sürerken, bazıları palet giyip dalgıç gözlüğü takarak denize giriyormuş gibi davrandı ve turistlerin ilgisini çekti. Bölgede bulunan bazı vatandaşlar ve turistler de eylemcilere alkışlarla destek verdi.

"Kıyıda tek sıra bile yürüyemiyoruz"

Grup adına Selda Yeter ve Arif Sırrı Özçelik basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasının bir kısmını okuyan Selda Yeter, şu ifadeleri kullandı:

7 haftadır devam eden eylemlerimizde anayasanın yapılamaz dediği her usulsüzlüğün yüzsüzce yapıldığına şahit olduk. Kıyıda tek sıra yürüyüşümüzün bile mümkün olmayacağı şekilde; şemsiyeler, şezlonglar, masa ve sandalyeler ile kıyının işgal edildiğini gördük. Kıyıda; beton duvarlar, ahşap ve demir çitler, beton saksılar ile halkın kıyıya serbestçe geçişinin engellendiği basın mensupları tarafından ve tarafımızca kayda alındı. Tüm bu usulsüzlüklere rağmen kıyıya ulaşmak istediğimizde işletme sahiplerince sözlü ve fiziki saldırılara maruz kaldık. Güvenlik görevlilerinin ve bizlerin sağduyulu tutumu sayesinde eylemlerimize gölge düşürecek herhangi olay yaşanmasına fırsat vermedik. 7 hafta boyunca ne Bodrum Belediyesi'nden ne de Bodrum Kaymakamlığı'ndan bu yaşanalar ile ilgili en küçük bir tepki görmedik. Dedik ki madem plajlarda bize havlumuzu serecek yer yok, gidelim Belediye Meydanı'na havlularımızı serelim.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)