İstanbul hafta sonu mevzi yağışlarıyla serinleyecek
Haber Merkezi

Türkiye, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların etkisinde. Yüksek nem nedeniyle hissedilen sıcaklık 6-7 derece artabiliyor.

TGRT Haber'e konuşan (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, bunaltan sıcaklıkların artacağını, ancak İstanbul'da yağış beklendiğini açıkladı.

Ege ve Güneydoğu'da sıcaklıklar 40 derece ve üzeri

Hafta sonu yağış beklenen bölgeleri açıklayan Özdemirci, şunları söyledi:

Hafta boyunca kavurucu sıcaklar devam edecek. Güney bölgelerimizde hava sıcaklıkları oldukça yüksek. Ege bölgesinin güney kesimleri yine sıcaklıklar 35-40 derecelere kadar çıkıyor. Zaten Güneydoğu Anadolu'nun tamamı 40 derecenin üzerinde. Kısacası oldukça yüksek hava sıcaklıkları var.

İstanbul'da Anadolu Yakası'na yağış bekleniyor

İstanbul'da yarın için Anadolu yakasında mevzi yağış beklentimiz var. 35 derece sıcaklık İstanbul için yüksek bir sıcaklık.

İstanbul'da nem devam edecek. Hafta sonu İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli ve Sakarya çevresi, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu kuzey kesimlerinde aralıklı sağanak yağışlar var. Türkiye genelinde sıcak havalar devam edecek.

Mevzi yağışı nedir

Mevzi sağanak yağmurlar, bulundukları yere kısa süreli, ancak çok şiddetli yağış bırakıp sellere neden olan yağış şeklidir. Kümülonimbus adlı siyah bulutların oluşturduğu bu yağmurlar, ani su baskınlarına yol açabilir.