Kahramanmaraş'ta anız yangını meydana geldi
ensonhaber.com

Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçesi Avşar Mahallesi'nde çıkan anız yangını küçük bir alanda başlayarak şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı.

Yangını söndürme çalışmaları başladı

Bölgedeki bazı yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlar, tedbir amaçlı olarak evlerini boşalttı ve güvenli bölgelere tahliye edildi.

Polis ekipleri, yangının kontrol altına alınması için güvenlik önlemlerini artırdı ve çevre güvenliğini sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Valiliği yetkilileri, yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba gösterdiklerini belirtti.

Yangının çıkış nedeni henüz belirsiz, ekipler koordineli çalışıyor

Ayrıca, yangının çıkış nedeni üzerine henüz resmi bir açıklama yapılmazken, ekiplerin yangının büyümesini engellemek için koordineli bir şekilde çalıştıkları bilgisi paylaşıldı.

Bir müddet yerleşim yerini tehdit eden yangına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine intikal ederek müdahale etti.

Yangın kontrol altına alındı

Yaklaşık 3 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alındı.

Yangında can kaybı yaşanmazken, bölgede yaklaşık 50 dekarlık kısmen orman ve anız ile çevredeki meyve ağaçları zarar gördü.

Yangına 60 yangın söndürme aracı ile 150 personel müdahale etti. Soğutma çalışmalarının yapıldığı yangınla ilgili inceleme sürüyor.