Kürtler PKK'ya one minute diyecek

Kürtler PKK'ya one minute diyecek

Selam Anadolu Hareketi lideri Galip İlhaner, 13 Nisan'da İstanbul'da "Cesur Çoğunluk Mitingi" adıyla bir miting yapacaklarını belirterek, "Cesur kürtler PKK'ya 'one minute' diyerek teslim olması çağrısında bulunacak" dedi.

PKK'nın ancak Kürt toplumunun baskısıyla dağdan inebileceğini ifade eden İlhaner, "Devletin çağrısıyla PKK teslim olmaz. PKK, ancak Kürt Halkının baskısıyla, çocuğu örgütte olan anaların ya çocuğumu istiyorum ya da teslim olun çağrısıyla dağdan inebilir. Kürt Halkı'nın barışçıl iradesi PKK'yı dağdan indirebilir. Bunu söylerken PKK'nın tamamından bahsetmiyoruz. Ana gövdeden bahsediyoruz. Yoksa Ortadoğu'da PKK'lar daha uzun zaman bitmez" dedi.

BİR PKK YOK, ÇOK SAYIDA PKK VAR

PKK'nın Öcalan'ın çağrısıyla dağdan inmeyeceğini, belirten İlhaner şöyle konuştu: "Ortadoğu coğrafyasında ne bir tane PKK var ne de Öcalan'ın gücü PKK'yı dağdan indirmeye yeterlidir. PKK, bugün modern Hamidiye Alaylarından oluşan bir Ergenekon tugayıdır. PKK'nın en zayıf halkası Kürtlerdir. En güçlü halkası ise İsrail'dir, ABD'dir, AB ülkeleri ve bazı komşularımızdır. Öcalan ancak örgütü devam ettirebilir. Öcalan'nın gücü suni bir güçtür. Öcalan devlet tarafından liderliği ve gücü zorlamayla Kürt toplumuna dayatılmaktadır. Belki başka bir yol olmadığı düşülüyor. Ama,bu dayatma bir gerçek. PKK'nın Öcalan üzerinden tasfiye edilmesi neredeyse imkansız. Biz bu şekilde zaman kaybediyoruz. Savaş uzuyor ve insanlarımızı kaybediyoruz. Ölen arkadaşlarımız var, öldüren arkadaşlarımız var, hapiste çürüyen arkadaşlarımız var. Bu çatışmayı durdurmamız lazım"