Kütahya'da 4.3 büyüklüğünde deprem
Haber Merkezi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kütahya’nın Simav ilçesinde bu akşam saat 20.24’te yerin 13,43 kilometre derinliğinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Aynı bölgede kısa süre önce 3,4 büyüklüğünde başka bir sarsıntının daha yaşandığı belirtildi.

VALİ IŞIN: "ENDİŞE VERİCİ BİR DURUM YOK"

Kütahya Valisi Musa Işın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, her iki depremin de kentte büyük bir hasara yol açmadığını belirterek, "İlimiz Simav ilçesinde bu akşam 3,4 ve 4,3 büyüklüğünde iki deprem yaşandı. Şu an itibarıyla endişe verici bir durum söz konusu değildir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun. Yüce Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun" ifadelerini kullandı.

Kent genelinde kısa süreli paniğe yol açan sarsıntılar sonrası can ya da mal kaybına dair olumsuz bir bilgi paylaşılmadı.