Meteoroloji yangın bölgelerini uyardı: Kuvvetli rüzgar geliyor
ensonhaber.com

Genel Müdürlüğü’nün son hava tahmin raporu yayınlandı.

Buna göre; yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Isparta, Burdur, Sivas, Sinop, Tokat, Van çevreleri ile Antalya'nın iç kesimleri ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bayburt, Erzurum ve Kars çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Yangın bölgeleri için kötü haber

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Marmara'nın güneyi ile kıyı Ege'de rüzgarın kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli, kısa süreli fırtına şeklinde yarın gece yarısına kadar etkili olacağı öngörülüyor.

Çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

6 ile sarı kod verildi

Aydın, Bursa, İzmir, Balıkesir, Çanakkale'ye ve Manisa'ya sarı kodlu rüzgar uyarısı verildi.

Peş peşe uyarılar yapıldı

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın pazar gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklendiğini de bildirdi. Ayrıca, yapılan uyarıda ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Genellikle kuzey, yarın (Pazar) öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneyi, Kuzey Ege kıyıları, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güney ve doğusunda kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların, Bayburt, Erzurum ve Kars çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın, Marmara’nın güneyi, Kuzey Ege kıyıları, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güney ve doğusunda kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.