Meteorolojiden 9 il için sağanak uyarısı
Haber Merkezi

tarafından son hava tahmin raporu yayınlandı.

Buna göre öğleden sonra Erzurum'un kuzey ve doğu bölgeleri ile ve Ardahan'da yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Vatandaşlar uyarıldı

Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye ediliyor.

Özellikle yağış sırasında meydana gelebilecek kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi riskler göz önünde bulundurularak gerekli önlemlerin alınması büyük önem taşımaktadır.

9 ile sarı kod verildi

9 il ise sarı kodla uyarıldı. Uyarı yapılan iller arasında; Artvin, Giresun, Kars, Trabzon, Ardahan, Erzurum, Gümüşhane, Rize, Bayburt yer aldı.

Doğu Karadeniz için gök gürültülü sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinden sonra Rize'de yerel kuvvetli ve çok kuvvetli, Trabzon çevreleri, Artvin'in kuzeyi, Giresun'un doğusu ile yarın öğle saatlerinden sonra Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta yerel olarak gök gürültülü sağanak olacağı tahmin ediliyor.

Sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve iç kesimlerde yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.