AA & Ensonhaber

Ordu'da balıkçılar Mahmut Oktay ve Birol Özkan, 26 Haziran'da denizde balık avlarken şehrin farklı noktalarından da görülebilen bir hortumun tam ortasından geçti.

Bu olağanüstü olayın görüntüleri, sosyal medya hesaplarında defalarca paylaşılarak büyük ilgi topladı.

ilçesinde yaşayan Mahmut Oktay, 7 metrelik kayıklarıyla avlandıkları sırada aniden denizde bir belirdiğini ve bu doğa olayının içinde kaldıklarını anlattı.

"Biraz da meraktan içinden geçmek istedim"

Oktay, hortumun kendilerine yaklaştığını görünce içinden geçmeye karar verdiğini belirterek,

Biraz da meraktan içinden geçmek istedim. Bir macera ve adrenalin olsun diye bunu denemeye karar verdik. İçine girip ne kadar kuvveti olup olmadığını öğrenmek istedim. Nasıl bir his veriyor diye yaptık.

ifadelerini kullandı.

"Hortum bizi savurur gibi yaptı, müthiş bir şeydi"

Yaptıkları hareketin tehlikeli olduğunu bildiklerini anlatan Oktay, "İçine girdiğimizde hortum bizi savurur gibi yaptı. Bu müthiş bir şeydi. Açıkçası hiç korkmadım." dedi.

"Bir daha aynı şeyi yapmam"

Görüntüleri izleyenlerin kendilerine "Çılgın Türkler" dediğini ifade eden Oktay, "Ancak yeniden bunu yapmak istemem çünkü bu deneyimi bir kere yaşamış oldum. Bir daha aynı şeyi yapmam." diye konuştu.

"Zaten çok kuvvetli değildi, korkmadık"

Oktay, olay sırasında cep telefonuyla çekim yaptığını, görüntüleri izleyenlerin çok şaşırdığını sözlerine ekledi.

Balıkçı Birol Özkan ise avlandıkları sırada böyle bir doğa olayı ile karşılaştıklarını, çok maceralı bir şey olduğunu aktardı.

Hortumun içinden geçerken çok heyecanlandıklarını dile getiren Özkan, "Zaten çok kuvvetli değildi, korkmadık." ifadelerini kullandı.