AA & Ensonhaber

Yurdun Doğu Karadeniz bölgesini etkisi altına alan sağanak yağışlar, hayatı olumsuz etkiliyor.

Rize'de sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış, aralıklarla devam ediyor. Bazı ilçelerde ve heyelanlar meydana geldi.

Pazar ilçesinin Başköy, Bucak, Akbucak, Keskikköprü, Irmak, Subaşı, Alçılı, Sivrikale, Dernek, Şehitlik, Şentepe ve Kayahantaş; Ardeşen ilçesinin Yeniköy, Gündoğan, Serindere, Beyazkaya ve Pirinçlik; Fındıklı ilçesinin Cennet, Yeniköy, Arılı, Hara, Karali ve Gürsü; Çamlıhemşin ilçesinin Derecik; Güneysu ilçesinin ise Ballıdere köylerinde şiddetli yağışa bağlı toprak kaymaları meydana geldi.

Ulaşıma kapanan yollar açılıyor

Hasar gören ve bir kısmı ulaşıma kapanan yollarda İl Özel İdare ekipleri, 21 iş makinesi ve 25 personelle çalışma yürütüyor.

Bazı binaları su bastı

Pazar ilçesinde yağışın etkisiyle debisi yükselen yan derelerden taşan su, bazı binaların zemin ve bodrum katlarını bastı.

Cadde ve sokaklar su altında kaldı

Cadde ve sokaklarda biriken su, zaman zaman trafikte aksamalara yol açtı. Sürücüler, polislerin yönlendirmesiyle yollarda güçlükle ilerledi.

Pazar Belediyesi ekipleri, iş makineleriyle su tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

Karadeniz Sahil Yolu'nda aksama

Öte yandan Karadeniz Sahil Yolu Kirazlık Mahallesi mevkisinde, yağmur suyu kanalllarının tıkanması sebebiyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Trafik polislerinin güvenlik önlemi aldığı güzergaha, Karayolları ekipleri sevk edildi.

Yağışın devam ettiği bölgede emniyet, jandarma, AFAD, AKUT ve UMKE ekipleri, yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale edebilmek için hazır bekletiliyor.