Şanlıurfa'da barış için kan akıtıldı

Şanlıurfa'da barış için kan akıtıldı

Dualar eşliğinde kesilen büyükbaş kurbanın kanını serbest kalan Reşat Çeçan'ın alnına süren annesi Fatma Çeçan, "Barış için kan akıttık. Artık kimse ölmesin, barış olsun" dedi.

8 KAMU GÖREVLİSİ SERBEST

21 yaşındaki Reşat Çeçan, geçen yıl 7 Ağustos'ta izinli olarak geldiği memleketi Şanlıurfa'dan, birliğine teslim olmaya giderken Diyarbakır 'ın Lice İlçesi'nde yol kesen PKK 'lılar tarafından kaçırıldı. PKK tarafından kaçırılan aralarında Çeçan'ın da bulunduğu 8 kamu görevlisi dün Irak'a giden heyete teslim edildi.

GECE ZILGIT, GÜNDÜZ KURBAN

Dün gece Şanlıurfa'ya gelen Çeçan yakınları tarafından sevinçle karşılandı. Zılgıtlar ve alkışlarla karşılanan Çeçan'ın eve dönüşü yakınları tarafından gözyaşlarıyla kutlandı. Aylar sonra çocuklarına kavuşan Çeçan ailesi sabah saatlerinde Eyyüpkent Mahallesi'ndeki 2 katlı evlerinin çatısında büyükbaş bir hayvanı kurban olarak kesti. Dualar eşliğinde kesilen hayvanın kanı Reşat Çeçan'ın alnına sürüldü.

"BARIŞ İÇİN KAN AKITTIK"

Oğluna kavuştuğu için adadıkları kurbanı kestiklerini söyleyen bir oğlu da PKK'nın dağ kadrosunda bulunan anne Fatma Çeçan, "Bugün biz barış için kan akıttık. Umarım bundan sonra kimsenin kanı akmaz, anneler ağlamaz. Artık barış gelsin. Asker, polis ve dağdakilerin anneleri ağlamasın" dedi. PKK tarafından serbest bırakıldıktan sonra ailesi ile geceyi birlikte geçiren Reşat Çeçan ise mutlu olduğunu ifade etti. Çok sayıda akrabasının da Çeçan ailesini ziyarete geldiği görüldü.

Öte yandan Başbakan Erdoğan da, serbest bırakılan 8 kamu görevlisi ve ailelerini arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.