Haber Merkezi

Siirt'te korku dolu anlar..

15 Temmuz Demokrasi Meydanı Hacı Fethi Serin Camii önünde iki grup arasında başlayan tartışma büyüdü.

Kavgada silahlar çekildi.

Vali çatışmanın ortasında kaldı

O sırada camiden çıkan Valisi Dr. Kemal Kızılkaya da çatışmanın ortasında kaldı.

Korumalar etkisiz hale getirdi

Olayda C.T. isimli kişi, bacağından vuruldu. Şüpheli B.G. ise kaçtığı sırada Kızılkaya’nın korumaları tarafından etkisiz hale getirildi.

Olay anı kamerada

Kavga sırasında camide cep telefonu ile silah seslerinin geldiği yönü çeken ve makam aracını gören kişi, 'Valiyi mi vurdular?' diye panikle sorarken, bir başka kişi ise 'Yok, yok, bir şey yok, sakin olun. Vali Bey burada. Sayın Valimizi içeri alın. Sayın Valim, içeri girin" dedi.

Yaralılar hastaneye kaldırıldı

Yaralanan 2 kişi, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Polis, olayla ilgili inceleme başlattı.

Siirt Valisi'nden açıklama

Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya şu ifadeleri kullandı:

İlimiz 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Hacı Fethi Serin Cami önünde bugün saat 17.00 sularında aralarında daha önceden husumet bulunan dünür iki aile arasında silahlı kavga olayı meydana gelmiştir. 

Olay esnasında bizim de bir taziye vesilesiyle aynı noktada olmamız hasebiyle güvenlik güçlerimizin kısa sürede olaya müdahale imkanı olmuştur. Bu olayda 2 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralıların hayati durumu olmadığı bize intikal eden bilgiler arasındadır.

Olaya karışanların tamamı güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanmıştır.