Hakkari ve Mardin'de 5 şehit 21 yaralı
AA

Hakkari, Yüksekova'da PKK'ya yönelik operasyonda 2 polis ve 1 asker şehit oldu, 12 güvenlik görevlisi ise yaralandı. Nusaybin'de zırhlı aracın geçişi sırasındaki patlamada ise 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Mazıdağı'nda 1 asker şehit oldu, 3 polis yaralandı.

HAKKARİ YÜKSEKOVA: 3 ŞEHİT, 12 YARALI

Yüksekova'nın Eski Kışla, Orman, Mezarlık, Yeşildere, Yeni, Cumhuriyet, Dize, Güngör ve Esentepe mahallelerinde teröristlerce kazılan çukurların kapatılması ve oluşturulan barikatların kaldırılması amacıyla 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ve "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" adı verilen operasyon devam ediyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi merkezindeki operasyonlarda güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma yaşandı. Çatışmada iki özel harekat polisi ve bir asker şehit oldu, biri polis, 8'i asker 12 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar, Hakkari ve Van'daki hastanelere kaldırıldı. İlçede operasyonlar sürüyor.

BİR ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Hakkari’de meydana gelen patlamada şehit düşen 3 güvenlik görevlisinden özel harekat polisi Yasin Boran’ın Sakarya’daki baba evine acı haber ulaştırıldı.

MARDİN NUSAYBİN: 1 ŞEHİT, 6 YARALI

Mardin ili Nusaybin ilçesinde ise devam eden operasyonlar esnasında bugün PKK'lılarca bir el yapımı patlayıcının patlatılması sonucunda bir asker şehit oldu, biri ağır olmak üzere altı asker yaralandı. Yaralıların derhal hastaneye sevk edildiği, tedavilerinin de devam ettiği bildirildi.

TSK’dan yapılan açılamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz” denildi.

MARDİN MAZIDAĞI: 1 ŞEHİT, 3 YARALI

Mardin Mazıdağı yakınlarında teröristler, karayoluna tuzakladıkları bombayı polis zırhlı aracı geçişi sırasında patlattı. Şiddetli patlamada araçta bulunan 1 özel harekat polisi şehit olurken, 3 polis de yaralandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)