Bump uygulaması nedir

Bump uygulaması nedirApple'ın can sıkıcı şirket politikaları sebebiyle iOS ile Android OS arasında bluetooth üzerinden dosya paylaşımı yapılmadığı bilinen üzücü bir gerçektir. Bu duruma bir çözüm aradığımıza karşımıza en etkili uygulama olan Bump çıkıyor.

Adeta bizim ihtiyacı gidermek için geliştirilmiş bir uygulama olan Bump ile resimlerinizi ve rehberinizde yer alan kişi bilgilerini tek tek ve çoklu seçme yöntemi ile aktarmanıza olanak sağlıyor.

Türkçe karşılığı çarpmak olan Bumb, gerçekten de adını aldığı hareketle çalışıyor;

1) İlk açılışında artık uygulamaların olmazsa olmazı klasik kayıt ayarlarını bir defaya mahsus olarak gerçekleştiriyoruz.

2) Yapmak istenen aktiviteyi seçiyoruz.

3) İki cihazı aynı anda sallıyoruz ya da hafifce çarpıştırıyoruz.

4) Siz bu işlemi yaptığınız anda Bump, telefonun hareketini algılayan algoritması ile sizin bilgileriniz kendi bulut sunucusuna gönderiyor.

5) Gönderilen bilgilerden lokasyonları tespit edilen cihazları, yine algoritması ile eşleştirerek veri paylaşımı yapmanızı sağlamış oluyor.

Bump, Android-Android veya iOS-iOS eşleşmelerinden birisi olmak kaydı ile uygulama paylaşma imkanını da sağlıyor. Ayrıca, Facebook, Linkedin ve Twitter sosyal ağları bağlantıları ile listenizdeki arkadaşlarınız ile fotograf paylaşımı yapabiliyorsunuz. Ancak unutulmamalı ki; Bump tüm fonksiyonların kullanımı için, bir internet bağlantısına ihtiyaç duyuyor. Bump'ı Play Store ve iTunes'dan ücretsiz olarak indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.