Pillerin boş mu dolu mu olduğunu 1 saniyede anlayın

Piller, günlük hayatımızda birçok küçük teknolojik aleti çalıştırmaya yarar. Belirli bir kullanım süresi olan piller bittiğinde başka bir cihazda çalışıp çalışmayacağından emin olamayız. Bu nedenle de çöpe atmak yerine çoğu zaman kenara koyarız.

Normal şartlar altında bir pilin bitip bitmediği "avometre" ile ölçülüyor. Ancak avometrenin her evde bulunması mümkün değil.

Bu noktada "bitmiş pil nasıl anlaşılır", "pil dolu mu boş mu nasıl anlarız", "dolu pil boş pil farkı", "kalem pilin dolu olduğu nasıl anlaşılır" gibi soru başlıkları arama motorlarında sorgulanıyor.

TÜBİTAK'ta yayımlanan bir makaleye göre, pillerin kullanım durumunu anlamak gerçekten çok basit. 1 saniyede pilin doluluk oranını anlamanın en basit yolu ise şu şekilde...

Pil boş mu dolu mu testi

TÜBİTAK Bilim Genç'te 2015 yılında yayımlanan bir makaleye göre, bilim insanları pillerin zıplama derecelerinin doluluk oranlarıyla ilişkili olduğunu belirledi.

Pili sert bir zemine 2 katı yüksekliğinden bırakın. Eğer pil zemine değdiğinde sekiyorsa boştur.

Piller hala doluyken, jel kütlesi hala yumuşaktır ve darbeyi hafifletir. Bu nedenle dolu piller zıplamadan doğrudan düşer.