15 Temmuz Darbe girişimini anlatan polisiye roman: 22. Kat
Haber Merkezi

Türk siyaset tarihinde pek çok darbe oldu. 27 Mayıs 1960, sonrasında 72 Muhtırası, 1980 Darbesi, 28 Şubat, 27 Nisan Bildirisi ve son olarak 15 Temmuz Darbe Girişimi... Türkiye maalesef darbeler ülkesidir. Türk siyasi tarihinde darbelerin açtığı yaralar hiçbir zaman kapanmadı. Gazeteci Özge Düzgün'ün yazdığı 22. Kat romanı da 2016'da gerçekleşen hain 15 Temmuz Darbesi'ni anlatıyor.

Bugüne kadar yazılan ve darbeyi anlatan kitaplar daha çok araştırma ve inceleme türünde yazıldı. 22. Kat ise soluk soluğa okuyacağınız bir polisiye roman olma özelliğini taşıyor. 15 Temmuz'u edebiyat tadında okumak isterseniz 22. Kat romanı size bu okumayı fazlasıyla sunuyor. Bu kitapla darbenin karanlık yüzüyle bir kez daha karşılaşacaksınız.

Tarih 15 Temmuz yıl 2016 saat 22.00.. Türkiye sıcak bir yaz yaşıyordu. Akşam yemekler yenmiş, herkes dinlenmeye çekilirken köprüde hareketlilik olduğunu televizyonlar "Son dakika" olarak izleyicilerine duyurmaya başladılar.

İlk başlarda kimse ne olduğunu anlayamadı ama gecenin ilerleyen saatlerinden gerçek ortaya çıkacaktı. TSK içinde kümelenmiş bir grup üst düzey askerin emriyle gerçekleşen darbe girişimi halkın inancı ve ferasetiyle başarısızlığa uğradı.

Ne büyük bir millet...

İYİLEŞMEYEN PSİKOLOJİK YARALAR

Özge Düzgün, yarı otobiyografik romanı 22.Kat'ta bir habercinin 15 Temmuz Darbe girişimi günlerinde yaşadıklarını gerçekçi bir gözle anlatırken, haberle hayatın kesiştiği noktada hayatı, aşkı ve iyileşmeyen psikolojik yaraları sorguluyor.

Narsist sevgilisiyle doludizgin yaşadığı aşk, karakterin tüm hayatına öyle derinden işler ki en yakın arkadaşları arasında oluşan aşk üçgeni kontrolden çıktığında gizemli cinayetler birbirini kovalar. 22. Kat, hatalarımızla aşkın yan yana gelişine dair çarpıcı ve bir solukta okunan bir ilk roman...

BAŞARISIZLIĞA UĞRAYAN HAİN DARBE

FETO elebaşısı terörist Fetullah Gülen’in talimatıyla gerçekleştirilen darbe girişimi milletin azim ve kararlığı sayesinde başarısızlığa uğradı. O gece sokaklara inen halk tankların önüne canları pahasına yatarak demokrasiye ve ülkesine sahip çıktı. Dünya tarihinde eşi benzeri görülmeyen bu kahramanlık destanı daha nice kitaplara, filmlere konu olacak.

HAFIZALARDA SİLİNMEYEN İZLER

Darbeciler meşru yollarla gelen hükümeti devirerek ülkenin tarihine bir darbeyi daha yazdırmak istediler. Hesaplamadıkları ise yekvücut olan halkın ülkesine sahip çıkarak bu kirli ve kanlı darbeye dur demesiydi. 15 Temmuz hafızalarda silinmeyecek derin izler bıraktı.

ergul.tosun@ensonhaber.com