23 Eylül 2024 Pazartesi: Vitrindeki kitaplar
Ergül Tosun

Bugün 23 Eylül Pazartesi 2024... Ayracı sayfası olarak hepinize bol kitaplı bir hafta diliyoruz. Yeni çıkan kitaplar yayınlanmaya devam ediyor. Bunun için raflardaki yerini alan kitaplardan siz okurlarımız için listeledik.

İyi okumalar diliyoruz...

YIRTICI KUŞLAR ZAMANI

Sayfa: 448

Başkomser Nevzat bu kez geçmişin hayaletleriyle mücadele ediyor. Ailesini katledenlerin peşinde maceradan maceraya koşarken, Nevzat ve ekibinin yaşadıkları olaylar bir 21. yüzyıl Türkiye'si portresi çiziyor.

HOLLY

Sayfa: 512

Stephen King'in en ilginç, en becerikli karakterlerinden Holly Gibney, bir kasabada yaşanan kaybolma vakalarının ardındaki korkunç gerçeği çözmek için geri dönüyor.

MUCİZELER DÜKKANI

Sayfa: 368

Mucizeler Dükkânı, Bahia'nın şamatalı, kadim ritüellerle bezeli curcunalı ortamının ortasında mütevazı bir matbaadır. Matbaacının dostu, sokakların sevgilisi melez Pedro Archanjo'nun kitapları da, aynı zamanda bir açık üniversite işlevi gören bu mekânda basılır. Ne var ki, Afrika ve Bahia kültürü üzerine yazdıkları halk arasında giderek popülerleşince, ırkçı saikler kuşanmış dogmatik akademinin de dikkatini çeker ve yazarının konumuna da burun kıvrılarak kısa sürede değersizleştirilir. Ta ki yıllar sonra Nobel ödüllü bir etnoloğun Archanjo hayranı olduğu öğrenilene dek...

DENG

Sayfa: 279

Yılmaz Şener, tek bir günde geçen, geçmişe dönüşlerle zenginleşen bu romanında zamana ve mekâna duyulan aidiyeti sorguluyor. Her şeyin hızla akıp gitmesiyle, adım adım ilerlemesi arasındaki mesafenin sandığımızın aksine o kadar da çok olmadığını gösteriyor.

İNSAN AKLI-BEYNİ ANLAMA KILAVUZU

Sayfa: 208

Bir tutam çikolatanın serotonin üzerindeki etkisi tartışıladururken gri maddemiz kadar zeki olduğumuza, aşkın beyin kimyamızı nasıl etkilediğine, kavgada ya da aşkta kadın-erkek beyninin nasıl tepkiler verdiğine, rüya görürken beynimizin dehlizlerinde neler olduğuna dair öğretici, aynı zamanda da keyifli bir kullanma kılavuzu.

MEMLEKET HİKAYELERİ

Sayfa: 328

İlk olarak 2012’de yayınlanan Memleket Hikâyeleri, Ayfer Tunç’un bir kurgu yazarı gözüyle memlekete ve memleket insanına bakışlarını, bu bakışlardan damıttıklarını bir araya getiren, onun duygu ve düşünce dünyasının yerel kaynaklarını açığa çıkaran yazılardan, fotoğraf okumalarından ve hikâyelerden oluşuyor.

BABAM, EV VE YUMURTA KABUKLARI

Sayfa: 112

Babam, Ev ve Yumurta Kabukları, geçmişin bugünü ne derece derinden sarsabileceği üzerine bir roman.

KURTLARIN TARİHİ

Sayfa: 240

Amerikan taşrasında, yalıtılmış yaşamlar süren bireyler arasında geçen Kurtların Tarihi, masumiyet ve deneyim, sorumluluk ve özgürlük hakkında, genç anlatıcısının sesiyle akıllara kazınan bir büyüme hikâyesi.

HİZMETÇİ İZLİYOR

Sayfa: 368

Sizi nefes nefese bırakacak olan roman...

UYANIŞ VE TUZAKLARI- GERÇEKLERİ ANLATMAK ZAMANI

Sayfa: 168

Gerçek uyanış, başkalarının öğretilerinde değil, kendi hakikatinizde saklıdır.