Kalibre: Mavi Vatan, heyecan verici bir aksiyon ve gerilim romanı
Haber Merkezi

Kalibre: Mavi Vatan sizlere yepyeni bir okuma sunuyor. Heyecan dolu kurgusuyla bir an olsun bile elinizden bırakamayacağınız bu romanı her kitapseverin okuması gerekiyor. Güncel meseleleri edebiyat aracılığıyla anlatan yazarın iyi iş çıkarttığını ifade etmek lazım.

Türk edebiyatının yükselen isimlerinden Oğuzhan Atik’in kaleme aldığı Kalibre: Mavi Vatan, heyecan verici bir aksiyon ve gerilim romanı ile okuyucularla buluşuyor. Destek Yayınları tarafından yayımlanan bu eser, modern dünya düzeni ve Türkiye’nin stratejik rolünü ustaca işleyerek, okuyuculara unutulmaz bir serüven sunuyor.

Kalibre: Mavi Vatan, okurlarını Türk istihbaratı, askeri güçleri ve siber savaşın iç içe geçtiği bir dünyaya sürüklerken, uluslararası komploların, gizli görevlerin ve büyük bir mücadelenin ortasında kalan bir grup kahramanın hikayesini anlatıyor.

HİKAYENİN MERKEZİ

Dünyanın çeşitli başkentlerinde aynı anda başlayan olaylar, Türk devletinin en gizli timleri olan PARS ekibinin devreye girmesiyle hareketleniyor. Bu süreçte millî değerler, teknoloji, sadakat ve adanmışlık gibi unsurlar hikâyenin merkezine oturuyor.

Oğuzhan Atik’in, günümüz dünyasının karmaşık jeopolitik dinamiklerini ve Türkiye'nin Mavi Vatan doktrini etrafındaki gelişmeleri sürükleyici bir dille ele aldığı romanı Kalibre: Mavi Vatan

Bir yanda ABD’nin Türkiye’yi işgal planı, diğer yanda Türkiye’nin saldırıyı bertaraf edip ABD’yi bu bölgeden atma çabası, modern savaş makineleri, savaş kabiliyeti ve kimsenin bilmediği PARS timleri.

GÜNÜMÜZ POLİTİKALARINI ANLATAN KİTAP

Tabii yatırımlarının meyvesini toplamak isteyen sadece Türkiye değildi. ABD de son yıllarda bütün mesaisini bu bölgeye harcadı.

Güneyde PYD, batıda Yunanistan silahlandırıldı. Rusya-Ukrayna Savaşı bahanesiyle sevkıyatlar artırıldı. Silahlandırılması yasak olan adalara askeri havalimanları inşa edildi. Dedeağaç Limanı’na NATO tatbikatı bahanesiyle binlerce zırhlı araç getirilip Yunanistan’a hibe edildi.

Ancak ABD ordusu hiç beklemediği bir güçle karşı karşıya kalmak üzereydi. Zira Türkiye, son yıllarda geliştirdiği teknolojinin yarısını bile açıklamamıştı.

Sayfa: 392

KURGU VE GERÇEK BİR ARADA

Elinizdeki bir roman olsa da okurken kurguyla gerçeği ayırt edemeyeceksiniz. Bilmeniz gerek tek şey, bahsi geçen tüm silah sistemlerinin ve askeri araçların gerçekten var olduğu. Zira Türkiye henüz en büyük kozunu oynamadı.

Oğuzhan Atik, edebiyat dünyasına hızlı bir giriş yapan genç ve dinamik bir yazardır. Çalışmalarında Türk tarihine, savunma sanayiine ve millî değerlere odaklanmaktadır.

Kalibre: Mavi Vatan ile birlikte okurlarını modern dünya ve Türkiye'nin jeopolitik stratejilerinin kesişim noktasında buluşturuyor.