Haber Merkezi

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi üçüncü haftasında 23 Ekim Çarşamba günü İsveç'in Elfsborg takımını konuk edecek.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde yapılacak maç, saat 17.30'da başlayacak.

Bu kritik mücadele öncesinde Galatasaray'ın kalecisi Günay Güvenç, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"HER MAÇI KAZANMAK İSTİYORUZ"

Günay, sözlerine şöyle başladı:

Her maçı kazanmak istiyoruz. Avrupa Ligi'nde 8 maçımız var. 3'üncüsünü oynayacağız. Toplayacağımız tüm puanları toplamak istiyoruz.

"BENİM TAKIMDA MİSYONLARIM VAR"

Takımda misyonlarının olduğunu söyleyen Günay Güvenç, şunları dedi:

Benim takımda misyonlarım var. Oynasam da oynamasam da... Hoca her yere yetişemeyebilir. Takımdaki beraberlik, arkadaşlık konusunda oyuncuların misyonu başlıyor. Kendimi bu alanda önemli figür olarak görüyorum. Geçmiş kulüplerimde de bunu yaptım. Benim görevlerimden biri yeni gelen oyuncularına kulübün tarihini anlatmak... Hocam görev verirse elimden geleni de yaparım. Bu karakterimde vardır. Benim misyonum oynayıp para kazanmak değil sadece, farklı misyonlarım da var. Gençlere yardımcı olmak, takımdaki arkadaşlığı en yüksek seviyeye çıkarmak. Yedek kalıp dinlenecek biri değilim. Yüzde 100'ümle çalışıyorum. Ben her ne anlamda olursa olsun takıma yardımcı olmalıyım.

"YEDEK KALMAK ZORLUYOR"

Yedek kalmanın kendisini zorladığını belirten Günay, şu sözleri sarf etti:

Yedek kalmak zorluyor. Geçmiş yıllarda hep oynayan bir kaleciydim. Zorlanıyorum bazen. Eşimle bile bu konuda tartışıyorum, oynamayı özlediğimi söylüyorum. Eşim de 'o kafadan çık, kendini hazır tut' diyor. Ben de hazır tutuyorum kendimi. Çok özlüyorum. Çok hırslı biriyim. Önümdeki ismin değerini de tüm Türkiye, tüm Avrupa biliyor. Benim burada görevim de Muslera'ya oldukça baskı yapmak...

"OSIMHEN BANA ATATÜRK'Ü SORDU"

Victor Osimhen hakkında konuşan 33 yaşındaki kaleci, şu ifadeleri kullandı:

Yedek kulübesinde yan yana oturuyorduk. Osimhen ile çok konuşuyoruz, sorular soruyor. Bana Atatürk'ü sordu. İstiklal Marşı'nı bana sordu. Avrupa'da böyle bir şey yok. Taraftarların tezahüratlarını sordu. Çok açık biri. Buraya sadece zaman geçirmek için değil benimsemiş bir şekilde geldi. Bunu takıma hissettiriyor. Maça girdi, güzel gol attı. Bize doğru koşarken ben hocama sarılacak sandım. Hocaya bir çak yaptı, bana geldi sarıldı. Spontane gelişen bir şey oldu. Yedek kulübesinde benden güzel enerji aldı. Önceden konuşulan bir şey yoktu. Gerçekten güzel bir resim oldu.