Avusturya, Hollanda'yı üç golle devirdi
ensonhaber.com

14 Haziran tarihinde başlayan ve 14 Temmuz’da sona erecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın heyecanı tüm hızıyla devam ediyor.

Almanya’nın ev sahipliğinde yapılan turnuvanın D Grubu üçüncü ve son hafta maçında Ronald Koeman yönetimindeki ile Ralf Rangnick'in çalıştırdığı karşı karşıya geldi.

Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan ve Slovak hakem Ivan Kruzliak'ın düdük çaldığı müsabaka gol düellosuna sahne oldu.

5 golün çıktığı müsabakada kazanan 3-2'lik skorla Avusturya oldu.

Avusturya, kazanarak liderliği aldı

Avusturya'nın gollerini 6. dakikada Donyell Malen kendi ağlarına, 59. dakikada Stevan de Vrij kendi ağlarına ve 80. dakikada Marcel Sabitzer kaydetti.

Hollanda'nın gollerini ise 47. dakikada Cody Gakpo ve 75. dakikada Memphis Depay kaydetti.

Avusturya, millerin muhtemel rakibi oldu

Bu sonucun ardından Fransa'nın Polonya ile 1-1 berabere kalması sonrarı grubunu lider tamamlayan Avusturya, son 16 turunda A Milli Takımımız'ın da yer aldığı F Grubu'nun ikincisi ile eşleşecek.

A Milli Takımımız, Çekya karşısında alacağı beraberlik veya galibiyet halinde grubunu ikinci sırada tamamlayacak ve son 16 turunda Avusturya ile eşleşmiş olacak.

Hollanda, üçüncü çıktı

4 puanda kalan Hollanda ise grubunu üçüncü sırada tamamladı ancak en iyi üçüncüler arasına girmeyi garantiledi ve gruptan çıktı.