Cüneyt Çakır: Türkiye ve Gürcistan gruptan el ele çıksın
ensonhaber.com

Eski FIFA hakemi ve mevcut MHK Başkanı Cüneyt Çakır, - Gürcistan maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

"Çok iyi bir jenerasyon yakaladılar, bizim gibi"

TRT Spor'a konuşan Çakır, şunları dedi:

EURO2024'te Türkiye ve Gürcistan'ın olması beni çok mutlu etti. Tatlı bir tesadüf oldu ikisinin ilk maçta karşılaşması. Tek dileğim Türkiye ve Gürcistan'ın gruptan el ele birlikte çıkması. Bizi anlatmaya gerek yok. Çünkü, günümüzde olursak ne İngiltere ne Fransa ne Almanya durabilir. Gürcistan çok uzun süredir futbola yatırım yapıyor, mütevazı ama planlı programlı bir ülke. Uzun yıllar yaptıkları yatırımın, emeklerin karşılığını somut olarak aldılar. Çok iyi bir jenerasyon yakaladılar, bizim gibi.

"Güzel bir maç olacak"

İki takımın da gruptan çıkmasını dilediğini söyleyen Çakır, şu sözleri sarf etti:

Güzel bir maç olacak. Gürcistan'ın önemli oyuncuları var, Kvara çok önemli. Çok iyi defans yapan ve kompakt bir takım. Keyifli bir maç olacak. Tek dileğim iki takımın el ele gruptan çıkması.

"Facundo Tello tanıdığım bir hakem"

Maçın hakemi Facundo Tello hakkında konuşan Çakır, şunları dedi:

(Maçın hakemi) Facundo Tello tanıdığım bir hakem. Ben FIFA'da da ana eğitimcilerden biriyim. Dünya Kupası'na gidecek hakemleri hazırlıyoruz, oradan tanıyorum. Onla çok vakit geçirdim. İyi ve başarılı bir hakem. Bu turnuvada görev yapan tüm hakemler başarılı. Başka kıtadan ama UEFA organizasyonunda görev yapıyor. UEFA ve CONMEBOL arasındaki anlaşma gereği bir hakem değişimi oldu.

"Ben bayrağı Ahmet Çakar hocamdan aldım"

Son olarak Türk hakemler hakkında konuşan Çakır, şu ifadeleri kullandı:

Buraya katılan tüm hakemler başarılı ve hak etmiştir. Halil Umut Meler de ülkemizi temsil ediyor, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy ve Alper Ulusoy da burada. Ağabeyleri olarak gurur duyuyorum. Başarılı bir maç yönettiler. Umarım gidebildikleri yere kadar giderler. Biliyorsunuz ben bayrağı Ahmet Çakar hocamdan aldım. Benim hedefim her zaman Türk hakemliğini, Türk futbolunu en üst düzeyde temsil etmekti. Elimden geleni yaptım. Bayrağı teslim ettik. Bayrağı en üst düzeyde temsil ederler.