Ergin Ataman'ın ekibi Panathinaikos, Ömer Faruk Yurtseven'i transfer etti
Haber Merkezi

Yunanistan temsilcisi Panathinaikos, son olarak NBA’de Utah Jazz forması giyen ve serbest oyuncu statüsünde bulunan milli basketbolcu Ömer Faruk Yurtseven’i kadrosuna kattığını açıkladı.

HEYECANLI OLDUĞUNU BELİRTTİ

Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos’a imzayı atan Yurtseven, kulübe yaptığı açıklamada, heyecanlı olduğunu ve bu taraftar için oynayacağı için sabırsızlandığını söyledi.

GEÇEN SEZON 48 MAÇTA OYNADI

26 yaşındaki oyuncu, geride kalan sezonda Utah Jazz formasıyla toplam 48 maçta forma giyerken, 4.6 sayı ve 4.3 ribaund ortalamaları ile oynadı.

ÖMER FARUK YURTSEVEN, MİLLİ TAKIMA KATILMAMIŞTI

Ömer Faruk Yurtseven, 2022 yılında A Milli Takım'ın İtalya'daki kampına izinsiz olarak katılmamıştı.

26 yaşındaki basketbolcunun yakın çevresine, önümüzdeki sezonun kendisi için çok önemli olduğunu ve yoğun fikstürde milli takımda yer almak istemediğini belirttiği ifade edilmişti.

"ÇOK ÜZÜLDÜM VE ŞOK OLDUM"

O dönemde A Milli Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ergin Ataman, şunları demişti:

Ben çok üzüldüm ve şok oldum. Biz kadroyu açıkladıktan sonra böyle bir haber geldi. Ben inanamadım. İngiltere maçında kadrodaydı. Ondan önce de bizimle antrenman yaptı. Yardımcılarımla konuştum, onlar ulaşmaya çalıştılar. Beni en çok kıran bize cevap vermedi. Bizi hep bir Amerikan menajerle muhatap etti. Burada çok ciddi menajer etkisi görüyorum. Onun için bu sezonun çok önemli olduğunu, yazın orada antrenman yapacağını söyledi. Anlam veremedim bu karara. Diğer takımların NBA'deki en iyi oyuncuları gelirken, Ömer Faruk için de bu bir fırsat olabilirdi. Bizim için de farklı bir oyuncuydu. Neden böyle bir karar aldığını anlamakta güçlük çekiyorum.