Milli basketbolcu İlkan Karaman, yaşamını yitirdi
Haber Merkezi

Türk basketbolunun acı kaybı...

34 yaşındaki eski milli basketbolcu İlkan Karaman, Datça'da bir trafik kazasında hayatını kaybetti.

DATÇA'DAN EV KİRALAMIŞTI

İzmir'de yaşayan ve Süper Ligi'nde yıllardır birçok takımda forma giyen, aynı zamanda bir dönem A Milli Takım'da da oynayan İlkan Karaman, Muğla'nın ilçesinde ev kiraladı.

Karaman, dün eşyalarını Datça'ya taşıdı.

MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Buradaki bir akaryakıt istasyonunun önünden bugün saat 02.30 sıralarında yolun karşısına geçmek isteyen Karaman'a İnşaat Mühendisi Emre Ali Önder'in kullandığı 48 AIJ 713 plakalı otomobil çarptı. Karaman ağır yaralandı.

Marmaris Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Karaman doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

ALKOLLÜ SÜRÜCÜ YAKALANDI

Kazanın ardından otomobili terk ederek ayrılan Önder, kazadan 2 saat sonra Datça Devlet Hastanesi önünde yakalandı.

Önder'in yapılan muayenesinde 1.16 promil alkollü olduğu belirlenip, gözaltına alındı.

Önder'in polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

AİLESİ DATÇA'YA GİTTİ

Öte yandan, aslen Tekirdağlı olan İlkan Karaman'ın acı haberi alan ailesi ve eski eşinin cenazeyi teslim almak için Datça'ya gittiği belirtildi.

BİRÇOK TAKIMDA OYNADI

1990 doğumlu olan İlkan Karaman, TOFAŞ altyapısında yetişmiş; kariyerinde Karşıyaka, Fenerbahçe, Acıbadem Üniversitesi, Beşiktaş, İBB, Büyükçekmece, Cholet, Antibes, Petkim Spor, Yalovaspor, Manisa BB ve son olarak Çayırova Belediyesi formalarını terletmişti.

MİLLİ FORMAYI GİYDİ

Karaman, 2012 NBA Draft'ında Broklyn Nets tarafından 57. sırada seçilmişti.

Aynı zamanda milli takım formasıyla da sahaya çıkmış olan Karaman, Türk basketbolunun önemli isimleri arasında yer alıyordu.

TBF, BEŞİKTAŞ, FENERBAHÇE VE GALATASARAY'DAN PAYLAŞIM

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun başsağlığı mesajında, şöyle denildi:

Milli takımımızın formasını giymiş oyuncularımızdan İlkan Karaman’ın vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak merhuma Allah'tan rahmet, kıymetli ailesi, sevenleri ve basketbol camiamıza başsağlığı dileriz.

Beşiktaş, kulübün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

2016-2017 sezonunda formamızı giymiş milli basketbolcu İlkan Karaman’ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. İlkan Karaman’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Basketbol camiasına başsağlığı dileriz.

Fenerbahçe'den yapılan paylaşımda ise şu ifadeler kullanıldı:

2012-2014 yılları arasında formamızı giyen milli sporcumuz İlkan Karaman’ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. İlkan Karaman’a Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları ve basketbol camiasına başsağlığı ve sabır dileriz.

Galatasaray'ın paylaşımı ise şu şekilde:

Tofaş altyapısında yetişen, kariyeri boyunca Türkiye Basketbol Ligleri, Fransa ve Tayvan’da forma giymiş eski milli basketbolcu İlkan Karaman’ın geçirdiği bir trafik kazası sonrasında hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. İlkan Karaman’a Allah’tan rahmet, sevenlerine ve tüm basketbol camiasına başsağlığı dileriz.