Steve Kerr'den Jayson Tatum açıklaması: Ensemde olacaklar
Haber Merkezi

Golden State Warriors başantrenörü Steve Kerr, 2024 Paris Olimpiyatları sırasında Jayson Tatum'ı benche alma kararı sebebiyle, Boston Celtics taraftarlarının büyük tepkisiyle karşılaşmayı beklediğini söyledi.

ABD Milli takımının başantrenörü olarak Kerr, turnuva sırasında Tatum'ın oynama süresini sınırladıktan sonra birçok eleştiriyle karşı karşıya kalmıştı.

Bu sezon şampiyonluğunu kazanmış olmasına rağmen Tatum, ABD ekibinin altı maçından yalnızca dördünde oynamış ve maç başına ortalama 17,7 dakika sahada kalmıştı.

"MEDYADA GÜNDEM OLDU"

NBA.com'dan Steve Aschburner ile yaptığı bir röportajda Kerr, Tatum'un kısa dakikalarının arkasındaki gerekçesini şöyle açıkladı:

Tatum tüm olayı çok iyi idare etti. Medyada gündem oldu ancak bundan iyi reaksiyon gösteremezdi. Her maç durumlar farklıydı. Başlangıçtan itibaren 12 kişiden sadece dokuzunun istikrarlı süre alabileceğinden bahsetmiştik.

Kerr, önümüzdeki sezon Boston taraftarlarının 6 Kasım'da Warriors'ın TD Garden'a yapacağı ziyarette hoşnutsuzluklarını dile getirmelerini beklediğini de sözlerine ekledi:

Asla susmayacaklarını düşünüyorum.

NBA Finalleri'nde muhteşem bir performans sergileyen Celtics forveti, Olimpiyatlar sırasında ortalama 5,3 sayı, 5,3 ribaund ve 1,5 asist üretmişti.