Haber Merkezi

2024 Paris Olimpiyatlarında kadınlar 66 kilo boks müsabakaları ilk turunda İtalyan Angela Carini, rakibi Cezayirli Imane Khelif karşısında ilk raundun 46. saniyesinde maçtan çekildi.

Cezayirli Khelif, geçen yıl dünya şampiyonası finalinden hemen önce Uluslararası Boks Birliği tarafından cinsiyet testini geçemediği gerekçesiyle diskalifiye edilmişti. Uluslararası Olimpiyat Komitesi ise Khelif’in Paris Olimpiyatlarında yarışmasında bir problem olmadığına karar vermişti.

RİNGİ TERK ETTİ

Maçın başlamasının hemen ardından iki güçlü yumruk ile sarsılan Carini’nin başlığının yerinden oynadığı görüldü. İtalyan boksör Carini, maçın 30. saniyesinde başlığını düzeltmek için antrenörünün yanına gitti ancak kısa bir süre devam ettikten sonra köşesine döndü ve hızla ringi terk etti.

MAÇA NEDEN DEVAM ETMEDİ?

Yarışmayı neden bıraktığını açıklamayan Carini, “Ülkemi her zaman sadakatle onurlandırdım. Bu sefer başaramadım çünkü artık dövüşemiyordum. Bu yüzden maça son verdim.” dedi. İtalyan sporcu karar açıklandıktan sonra Khelif’in elini sıkmadı ve ringi terketmeden önce dizlerinin üzerine çöküp ağladığı görüldü.

CEZAYİR'DEN AÇIKLAMA VAR

Bir İtalyan antrenör, Carini’nin burnunun kötü bir şekilde incindiğini ve resmi kararın terk olarak kaydedildiğini söyledi.

Cezayir Olimpiyat Komitesi daha önce Khelif’e yönelik “temelsiz” saldırıları kınamış ve yapılan açıklamada, “Değerli sporcumuz Imane Khelif’in bazı yabancı medya kuruluşları tarafından asılsız propagandalarla etik dışı bir şekilde hedef alınmasını ve kötü gösterilmesini şiddetle kınamaktayız.” denilmişti.