Haber Merkezi

26 Temmuz - 11 Ağustos tarihlerinde Fransa’da düzenlenecek olan Paris 2024 Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek olan milli sporcular için uğurlama töreni yapıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı törenle yolcu edilen olimpik kafile, Türk Hava Yolları'na (THY) ait özel uçakla Paris’e gitti.

"Güçlü olduğumuzu herkese göstereceğiz"

Törende açılış konuşması yapan Bakan Bak, şu ifadeleri kullandı:

Güçlü olduğumuzu herkese göstereceğiz. Değişik branşlarda madalyalar almaya başladık ve bunu artırarak devam edeceğiz. Türkiye'de müthiş bir spor devrimi var. Federasyonlara verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Kulüplere ayrı teşekkürler. Yine buradan en fazla sporcu gönderen Fenerbahçe'ye teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 31 tane kulüp değişik kademelerde sporcu gönderiyor. Yeni umutlar gelecek, biz bu ülkeye güveniyoruz.

"Paris'ten başarı hikayeleriyle döneceğinize inanıyorum"

Bak'ın ardından kürsüye geçen Cevdet Yılmaz ise şu sözleri sarf etti:

2002'de 278 bin lisanslı sporcu sayısı 16 milyona ulaştı. Gücünüzü, azminizi ve yeteneklerinizi en üst düzeyde kullanacağınızdan hiçbir şüphemiz yoktur. Her birinizin Paris'ten başarı hikayeleriyle döneceğinize inanıyorum. Team Türkiye, yolunuz açık olsun. Sizi bugün dualarla ve alkışlarla uğurluyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun.