Evra bir daha oynamasın

Fransa'da, milli takımın dünya kupasına erken veda etmesiyle ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Fransa'nın ilk turda elenmesi, oyuncuların saha içindeki performansının yanı sıra ahlakının da sorgulanmasına neden oldu.

Nicolas Anelka, teknik direktör Raymond Domenech'e hakaret etmesinin ardından evine geri gönderilmiş, diğer futbolcular ise bunu protesto edip antrenmana çıkmamıştı. Jean-Pierre Escalettes'in federasyon başkanlığından istifa etmesi de tansiyonun düşmesine yetmedi. Fransa'daki çözüm arayışı, hükümetin FIFA'dan uyarı almasına neden olacak kadar büyüdü.

1998 Dünya Kupası'nı kazanan takımda forma giyen Liliam Thuram da sivri bir eleştiri ile tartışmalara katıldı. Thuram, takımda huzursuzluk yaratan futbolculara sert cezalar verilmesi gerektiğini söyledi. Kaptan Patrice Evra'nın ise bir daha asla milli takım forması giymemesi gerektiğini öne sürdü.

Takım arkadaşlarının protestosuna katılan Evra , fitness antrenörü Robert Duverne ile tartışırken görüntülenmişti.Bunun üzerine kaptan, takımının Güney Afrika ile karşılaştığı maçın kadrosundan çıkarılmıştı.

Thuram, bunun yeterli olmadığı görüşünde. Fransız futbolcu, "Milli takım kaptanıysanız takıma ve halka karşı sorumluluk duymanız gerekir" dedi.