Sammer ateş püskürdü

Gurbetçi futbolcular, Türkiye ile Almanya arasında kavga çıkardı. Özellikle Mesut Özil'in Türkiye yerine Almanya Milli Takımı'nda oynamayı seçmesi, Türkiye Futbol Federasyonu'nu alarma geçirmişti.

Almanya'da yetişen Türk kökenli futbolcuları markaja alan Türkiye Futbol Federasyonu'nun Avrupa sorumlusu Erdal Keser, Nürnberg'te oynayan Mehmet Ekici'yi, Türkiye'ye kazandırdı. Ardından da, Almanya 17 Yaşaltı Milli Takımı forması giyen 9 genci takibe aldı. İşte bu olaylar, Almanlar'ı ayağa kaldırdı.

Almanya Milli Takımlar Sportif Direktörü Matthias Sammer, "futbolcularımızı vermeyiz. Türkiye Federasyonu futbolcuları kandırma politikasını fazlalaştırdı" açıklamasını yaptı. Erdal Keser ve Türkiye Futbol Federasyonu'nu topa tutan Sammer, futbolcularını vermemek için mücadele edeceklerini söyleyerek, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan şikayetçi olduğunu dile getirdi.

Matthias Sammer, "Bazı duyumlar alıyoruz. Genç futbolcularımıza baskı kurulduğunu öğreniyoruz. Onlara milli takımda oynama vaadleri verilmekte. Bu baskı altında genç oyuncular futbollarını oynayamıyor. Bu şekilde onların gelişmesine de engel olunmakta. Genç futbolcuların baskı altında kafa karıştırmalarına karşıyız. Futbolcularımızla sürekli konuşuyoruz, onları milli takımlarımızda oynatmak için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Avrupa Sorumlusu Erdal Keser ise, Türk gençlerinin ay-yıldızlı formayı giymeleri için çalıştıklarını belirterek, "Bizim tarafımızdan hiçbir zaman futbolcuları kandırma politikası olmayacağını garanti verebilirim. Her futbolcunun istediği takımı seçmesini isteriz. Nasıl Mesut Özil Almanya'yı seçtiyse, bunu biz normal karşıladıysak, hatta başarılarıyla gurur duyuyorsak, bir Mehmet Ekici veya başka bir Türk kökenli futbolcunun da Türkiye formasını seçmesi doğal karşılanmalı" açıklamasını yaptı.

Türk kökenli olan Leverkusen'den Samed Yeşil, Okan Aydın, Schalke'den Kaan Ayhan ve Koray Kaçioğlu, Werder Bremen'den Levent Ayçiçek, Bayern Münih'den Emre Can, Stuttgart'tan Robin Yalçın, Timo Çeçen ve Borussia Dortmund'tan Koray Günter, Almanya 17 Yaşaltı Milli Takımı'nda oynuyorlar.