Fenerbahçe, Cristian Medina'yı alırsa Galatasaray para kazanacak
Haber Merkezi

Galatasaray'ın istikrarlı orta saha oyuncusu Lucas Torreira, Arjantin basını ve Boca Juniors'un ilgisinden bir türlü kurtulamıyor. Güney Amerika'dan gelen son haberlere göre, Boca'nın transferdeki bir numaralı hedefi Torreira.

El Crack Deportivo gazetesinden Damian Rancez’in haberine göre, Boca Juniors, Torreira'nın transferi konusunda önemli aşama kaydetmiş durumda. Rancez, Paredes'in de alternatifler arasında olduğunu belirtse de, Torreira'nın Boca'ya daha yakın olduğunu ifade etti.

Boca Juniors Başkanı Juan Roman Riquelme'nin bu transferdeki ısrarı da dikkat çekiyor. Riquelme’nin, yaklaşık bir yıldır Torreira ile düzenli olarak temas halinde olduğu, bu yüzden transferin 2025 yılına kadar sonuçlandırılmasının hedeflendiği bildiriliyor.

10 MİLYON DOLARLIK TEKLİF

Boca Juniors’un, Torreira'nın transferi için Galatasaray'a 10 milyon dolar teklif edeceği iddia ediliyor. Ancak bu teklifi gerçekleştirmeden önce, Boca’nın kendi oyuncusu Cristian Medina’yı satmayı planladığı söyleniyor.

6 numara pozisyonunda oynayan Medina, Fenerbahçe'nin yaz transfer döneminde listesinde yer almış ancak yapılan görüşmeler sonuçsuz kalmıştı.

Medina’nın ara transfer döneminde Fenerbahçe'ye gitmesi durumunda, Boca'nın Torreira transferi için Ocak ayında daha ciddi adımlar atacağı belirtiliyor.

RIQUELME'NİN ISRARI SÜRÜYOR

ESPN Arjantin’deki bir yayında da Riquelme'nin, Torreira ile uzun süredir iletişimde olduğu vurgulandı. Arjantin ekibinin, 2025'e kadar Uruguaylı yıldızı kadrosuna katma hedefinin net olduğu ifade ediliyor.

Bu sezon Galatasaray formasıyla 12 maça çıkan 28 yaşındaki Torreira, 1 gol ve 4 asistle takıma katkı sağladı. Sözleşmesi 2026 yılına kadar süren başarılı orta sahanın piyasa değeri ise 15 milyon euro olarak değerlendiriliyor.