Gol çizgisi teknolojisinin maliyeti stat başına en az 250 bin euro
Haber Merkezi

Teknik Direktörü Jose Mourinho, 2-0 kazandıkları Antalyaspor maçının ardından yaptığı açıklamalarla yine gündeme damga vurdu.

İlk yarının başında çizgiyi geçip geçmediği tartışma konusu olan pozisyonda sarı-lacivertlilerin golü haneye yazılmadı.

Hem yorumcular hem de taraftarlar, bu pozisyonla ilgili tartışmaya girdi ve ekranlarda ilginç görüntüler yaşandı.

Portekizli hoca, İngiltere'yi örnek göstererek gol çizgisi teknolojisiyle ilgili gelen soruda lige bu konuda bir öneri yaptı.

"İZLEYENLERE GARİP GELMİŞTİR!"

Dünyaca ünlü teknik adam, "İngiltere'deki insanlara eğer izledilerse, gol çizgisi teknolojisinin olmaması garip gelmiştir. Türk futbolunda buna ihtiyaç var. Avrupa'da neredeyse her ülkede var." dedi.

Ancak sistem, küçük ve geliri kısıtlı federasyonlar tarafından uygulanmıyor.

İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve Suudi Arabistan'da uygulanıyor. Sistemin maliyeti, içinde çip olan top için 250 bin eurodan başlayıp, Hawk-Eye veya GoalControl sistemleri için 500 bin euroya kadar çıkıyor.

MİNİMUM 5-6 MİLYON EURO...

Geçen sezon Real Madrid-Barcelona maçında Yamal'ın attığı golde VAR hakemi, "Topun çizgiyi geçtiğine dair yeterli kanıt yok" diyerek tartışma yaratmıştı. La Liga Başkanı Tebas da, "Yılda ancak 2-3 kez olacak pozisyonlar için en az 5-6 milyon euro harcamamız gerekir, parayı daha fazla kameraya harcarız." diyerek bu sistemin maliyetli olduğunu belirtmişti.

İnsan faktörünün sporun içinden çıkmasının ve güvenilirlik sorunlarının önüne geçmek için Federer ve Nadal, Hawk-Eye sisteminin teniste kullanılmasına karşı eleştirilerde bulunmuştu.