Haber Merkezi

Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda ile karşı karşıya geldi.

Kayseri'de oynanan 7 gollü mücadelede sevindi. Sarı-lacivertliler, Kayserispor'u 4-3 yendi.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri; 8'de Cengiz Ünder ile 40, 50 ve 79'da Michy Batshuayi kaydetti. Sarı-lacivertli formayla ilk golünü kaydeden Cengiz Ünder, bir golün de asistini yaptı.

Kayserispor'un sayılarını ise 45+5'te Olivier Kemen, 56'da Mame Thiam ile 73'te Miguel Cardoso attı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kayserispor galibiyeti sonrası açıklama yaptı.

"4-3 kazandık, galibiyet güzel"

Kartal, sözlerin şu şekilde başladı:

Maça iyi hazırlandık. 2-0'dan sonra çok daha rahat 3'ü, 4'ü bulabilirdik. Devre biterken savunmada anlaşmazlık oldu, 2-1. İkinci yarı 3-1 yaptık, kendi basit hatalarımızdan goller yedik. Böyle basit goller yememeliyiz. 3-3 olunca, ortam da gerildi. 4-3 kazandık, galibiyet güzel.

"Biz bu kadar kolay gol yememeliyiz"

Son dakikada gelen iki kırmızı kart hakkında konuşan İsmail Kartal, şunları dedi:

Biz bu kadar kolay gol yememeliyiz. 3 puan aldık ama biraz hasarlı oldu. Gördüğümüz kırmızı kartlar var. Bu kırmızı kartlar nasıl oldu? Daha oyuncularla detaylı konuşmadım. Konuştuktan sonra değerlendirmemiz olacak.

"Derbiye en iyi şekilde hazırlanacağız"

Galatasaray derbisiyle ilgili ise İsmail Kartal, şu sözleri sarf etti:

Hafta sonu oynayacağımız Galatasaray derbisine en iyi şekilde hazırlanacağız.

"Zor bir deplasmanı geçtik"

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal şunları söyledi:

"Bu maça gerçekten iyi hazırlandık. Hemen 2-0 öne geçtik. 2-0'dan sonra tam devrede içeri girerken savunmada kendi aramızdaki bir anlaşmazlıktan dolayı soyunma odasına yediğimiz golle 2-1 sonuçla girdik. İkinci yarıya yine iyi başladık, 3-1'i bulduk. 3-1'den sonra gene kolay goller yedik. Bu kolay golleri biz yememeliyiz. Sonuçta biz şampiyonluğa oynayan bir takımız. Oyunun sonuna doğru biraz ortam da gerildi. 4-3 kazanmasını bildik. 3 puan aldık. Biraz hasarlı oldu bu 3 puan. Sonuçta yediğimiz kırmızı kartlar da var. Bu kadar basit kırmızı kart ne olduğunu, yani nasıl diyaloglar hakemle oyuncularımız arasında tam net bilmiyoruz. Bunları da oyuncularımızla konuşup ona göre bir değerlendirme yapacağız. Çok önemli bir deplasmandan üç puan aldık. Kayseri takımı iyi bir takım. Zor bir deplasmanı da bu şekilde geçtik. Oyuncularımı tebrik ediyorum"

"En iyi şekilde Galatasaray maçına çıkacağımızı düşünüyorum"

Kartal, Fred'in kırmızı kart görmesiyle ilgili şunları söyledi:

"Her oyuncu bizim için önemli ve değerli. Tabii ki Fred de bizim için değerli oyuncularımızdan bir tanesi. Derbide olmaması bizi üzecek. Onun yerini dolduracak takım içerisinden başka bir çözüm bulacağız kendimize. Takım içerisinde bakacağız. En iyi şekilde Galatasaray maçına çıkacağımızı düşünüyorum."