Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      İHA

      1. Lig'in 31. haftasında Yeni Malatyaspor, konuk ettiği Fatih Karagümrük'e 2-0 mağlup oldu.

      Karşılaşma sonrası basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Murat Uçkun, U-19 takımıyla 1. Lig’de mücadele eden Yeni Malatyaspor’un sahada zorlandığını ancak oyuncuların büyük bir özveri gösterdiğini söyledi.

      "KENDİ ŞEHRİMİZDEN AYNI DESTEĞİ GÖREMİYORUZ"

      Uçkun, "Bizim mücadelemizi rakip takım oyuncuları, hocaları, hakemler takdir ediyor ama kendi şehrimizden aynı desteği göremiyoruz" diyerek kulübün mali sıkıntılarına dikkat çekti.

      "TESİSLERDE KIŞIN DOĞALGAZ, ANTRENMAN SONRASI SICAK SU OLMADI"

      Kulübün içinde bulunduğu zor şartları anlatan Uçkun, futbolcuların ligde kalma mücadelesi verirken bir yandan da kulübün borçlarını ödediğini söyledi.

      Uçkun, şu ifadeleri kullandı:

      Bu çocuklar kulübe 23-24 milyon TL kazandırdı, bu para icra dosyalarına gitti. Ama karşılığında kışın doğalgazımız olmadı, sıcak su olmadı, beslenme konusunda sıkıntılar yaşandı.

      "OYUNCULAR BAYRAMA HARÇLIKSIZ GİRİYOR"

      Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Murat Uçkun, takımın yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve futbolcuların sahadaki mücadelesine rağmen yalnız bırakılmasıyla ilgili de sert açıklamalarda bulundu. Uçkun, şu sözleri sarf etti:

      Yarın bayram ve bu çocukların cebinde bir kuruş harçlık yok. Beğenin ya da beğenmeyin, Yeni Malatyaspor bu ligin tek profesyonel takımıdır.

      "BU KULÜBÜN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞMİŞ DEDİĞİMİZDE YANILMADIĞIMIZI GÖRÜYORUZ"

      Kulübe karşı bir ilgisizlik ve duyarsızlık olduğunu vurgulayan Uçkun, şu ifadeleri kullandı:

      Biz bu kulübün beyin ölümü gerçekleşti dediğimizde, bunun bir gün böyle sonuçlar doğuracağını biliyorduk. Bunca fedakârlık yapan bir kulüp, futbolcusu ve personeli bayrama harçlıksız girmeye layık görüldü.

      "YENİ MALATYASPOR'A ADETA KARANTİNA UYGULANIYOR"

      Takıma destek verilmesi gerekirken tam tersi bir durum yaşandığını söyleyen Uçkun, şunları dedi:

      Sanki birileri Yeni Malatyaspor tesislerine girmeyin, yardım etmeyin diye bir karantina uyguluyor. Ama unutmamak lazım ki, Ramazan paylaşma ve yardımlaşma ayıdır. Sevgili Peygamberimiz, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyor. Peki, bu çocuklar kime hizmet ediyor? Biz kime hizmet ediyoruz?

      "MALATYA İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ, KARŞILIĞI BU OLMAMALI"

      Yeni Malatyaspor'un önümüzdeki sezon güçlü bir yönetimle tekrar ayağa kalkması için mücadele ettiklerini belirten Uçkun, şu sözleri sarf etti:

      Biz bu kulübü sağlam temeller üzerine kurmak için savaşıyoruz. Malatya ve Yeni Malatyaspor sevgisiyle mücadele ediyoruz. Ancak bu çocukların, bu fedakârlığın karşılığı bu olmamalı.

      Yeni Malatyaspor’un transfer tahtasının açılması için yaklaşık 200 milyon TL gerektiğini belirten Uçkun, kulübün borçlu olduğu futbolcu ve teknik adamlarla yapılan görüşmelerde alacaklarının yüzde 30-50 oranında düşürülmesi konusunda anlaşmaya varıldığını ifade etti.

      Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)