Paranın rengi Bordo-Mavi

Son yıllardaki en ciddi çıkışını yakalayan ve 1995-1996 sezonundan sonra ilk kez ligin ilk yarısını lider olarak bitirmeyi garantileyen Trabzonspor'un bu başarısı ekonomisini de rahatlatıyor. Süper Lig'de bu sezon değişen ve artan ödül yönetmeliği, geride kalan 16 haftada en çok Bordo-Mavililer'i sevindirdi. 12 galibiyet için (3 puan karşılığı 750 bin TL) 9 milyon TL, 3 beraberlik paralelinde de (1 puan karşılığında 350 bin TL) 1.1 milyon TL'yi kasasına koyan Karadeniz ekibi, bu performansı sürer, yani sezon sonunda da uzun süren şampiyonluk hasretini bitirirse büyük ikramiyeye hak kazanacak.

Tam 14 milyon TL
Şampiyonluk halinde galibiyet ve beraberlik getirileri dışında Trabzonspor'un ödülü 14 milyon TL olacak. Sadece ligdeki başarılar değil Bordo-Mavili yönetimin ekonomik anlamda yüzünü güldüren gelişmeler. Geçen sezon olduğu gibi Şenol Güneş'in öğrencileri Ziraat Türkiye Kupası'nı da yine müzesine götürebilirse buradan da ortalama 3-4 milyon dolar arasında bir yan gelir sağlayacak. Trabzonspor'un saha sonuçlarıyla beraber artan popülaritesi sponsorluk sözleşmelerine de yansıyor. Genelde İstanbul'un 3 büyük kulübü üzerinden yapılan tüm anlaşmalara artık Fırtına da davet ediliyor. Geniş Trabzonspor camiasının potansiyelinden ve son yakalanan havadan yararlanmak isteyen kuruluşlar kampanya üzerine kampanya yapıyor.

Kapalı gişe oynayacak
Trabzonspor'un bir başka gelir kapısı da tribün gelirleri. Şu an için Avni Aker'de 13 bin kombine kart sahibi var. Ancak bu sayı ikinci yarı artacak ve stat tam kapasiteyi garantileyecek. Geriye kalan 4 bin civarındaki kombine, ligin ikinci etabı öncesinde kupayı da kapsayacak şekilde yarı fiyatıyla taraftarın ilgisine sunulacak. Böylece hem her maçın dolması sağlanıp prestij elde edilecek hem de sıcak para yönünde bir girdi daha sağlanacak.