Rıdvan Dilmen açıkladı: İşte Mourinho'nun transfer talebi
Haber Merkezi

Ligin ilk hafta mücadelesinde Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe ile Michael Valkanis’in çalıştırdığı Adana Demirspor, hakem Atilla Karaoğlan’ın düdük çaldığı maçta Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

sahadan 1-0 galibiyetle ayrılarak sezona üç puanla başladı.

Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golü, 34. dakikada Edin Dzeko'dan geldi.

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen Fenerbahçe'nin sahasında Adana Demirspor'u 1-0 mağlup ettiği maçı değerlendirdi.

"BİR ENKAZ ALMADI"

Dilmen'in açıklamaları şu şekilde:

Jose Mourinho gelmesiyle bir enkaz almadı. Avantajı bu olacak. Normalde teknik direktör değişimi enkaz bırakarak olur ama bu yaşanmadı. Jose Mourinho iyi bir takıma geldi. Konyaspor maçı sonrasında, 'takımı biraz yavaş görüyorum' demişti Mourinho ama bu takım bence daha yavaş.

"DZEKO'YU KESMEK KOLAY DEĞİL"

Fenerbahçe’nin yeni transferi En-Nesryi’nin işi kolay değil. Dzeko’yu kesmek kolay değil. Gösterdiği performansla Edin Dzeko kesilmez gibi duruyor. Lille maçına ilk 11'de başlama ihtimali var ama öncelik şu anda Dzeko'da gibi duruyor.

"ÇOK ZEKİCE BİR HAREKET"

Bu dönem bizim oyunculara en fazla zaman vermemiz gereken zamanlar. Fenerbahçe en son 14 Mayıs'ta maç yaptı, yeni sezona 14 Temmuz'da başladı. Adana Demirspor kapalı kutu bir takımdı. Jose Mourinho skoru korumak için değişiklikler yaptı. Çok zekice bir hareket bence. En azından ilk milli araya kadar oyunculara zaman tanımamız gerekiyor.

"MİNİMUM 1 TRANSFER YAPILMASINI İSTİYOR"

Fenerbahçe geçtiğimiz sezon yaşadığı problemle aynı problemi yaşıyor. Fredli Fenerbahçe ve Fredsiz Fenerbahçe sorunu bu yılda devam edecek gibi görünüyor. Jose Mourinho yaptığı açıklamalarla ve çıkardığı kadroyla birlikte Ali Koç yönetiminden orta sahaya minimum 1 transfer yapılmasını istiyor. Duruma bağlı olarak 2 transfer istiyor olabilir.

"FRED'İN YOKLUĞUNDA 4-1-4-1 OYNANMALI"

Fenerbahçe sert bir savunma sergiliyor. Saha içindeki oyuncular ve yedek kulübesindeki oyuncularda bu savunma şekline uyuyor. Osayi-Samuel defansif olarak çok yetenekli olmasa da çabukluğuyla fark yaratabiliyor. Fenerbahçe Fred’in yokluğunda 4-1-4-1 oynamalı. Bugün oynadığı gibi 4-2-3-1 oynarsa Sebastian Szymanski’nin performansı çok düşüyor. Fred’in yokluğunda en sağlıklı sistem 4-1-4-1 şeklinde olmalı.