TFF'den yabancı kuralı hakkında yeni açıklama
Haber Merkezi

Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı NTV Spor'un Gündem Spor programına katıldı.

Ceyhun Kazancı, programda hakkında dikkat çeken açıklamada bulundu.

"SÜREKLİK KURAL DEĞİŞMEYECEK"

Kazancı, şunları dedi:

Sürekli bir değişen kural istemiyoruz. Detayları çalışmalar yapıp bunu her yönünden inceleyip öyle bir karar almak ve bunun uzun süreli olması kanaatindeyiz. Her sene değişen kural kulüplerimizi de zorluyor. Bu sene de adet sayısınde değişiklik olmadı. Sadece sahada oynayan Türk futbolcu sayısı değişti. Bu sene de 14'ten 12'ye inmesiyle bazı kulüplerimizin zorluk yaşaması, haklı fesih söz konusu olmasın diye kadroda tutabilmeleri için 14'te sabit tutuldu.

"SENEYE KARAR ALACAĞIZ"

Milli Takımlar Sorumlusu açıklamasının devamında, şu sözleri sarf etti:

Şimdi yabancı sınırı, sayısıyla alakalı tek taraflı bakmak çok yeterli değil. Önce Türk oyuncu havuzunu geliştirmemiz lazım. Alt akademilerden yetişen, alt liglerde oynayan oyuncuların oynama sürelerini ve kalitelerini yukarıya çekmemiz lazım. Biz, 'sahada 3 olsun ama olmak zorunda olduğu için 3 tane olsun' istemiyoruz. Bu 1 günlük bir şey değil. Altyapı projesiyle alttaki havuzun genişlemesiyle söz konusu olabilecek bir şey. Sınırsız yabancı olsa bile milli takımı olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. Geçiş sürecinde de şu anda 14 sayısının yeterli olduğunu düşünüyorum. Gelecek sezondan itibaren bir karar alacağız mutlaka ve bu karar da uzun soluklu olacak. Tek senelik bir karar alma derdimiz yok.

YABANCI KURALI NASIL?

Mehmet Büyükekşi döneminde yabancı sayısı 14'ten 12'ye düşürülmüştü ancak İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkan olmasının ardından sayı yeniden 14'e yükseltildi.

Böylece Süper Lig ekipleri takım kadrosunda 14, maç kadrosunda ise 12 yabancı futbolcu bulundurabilecek.

Sahaya çıkan ilk 11'de ise yabancı sınırı bulunmuyor.