Ümit Özat'tan Okan Buruk'a: Laf öyle değil, böyle sokulur
Haber Merkezi

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Ümit Özat, sosyal medyada ve YouTube'da yaptığı yorumlarla dikkati çekiyor.

Sarı-lacivertlileri Levent Mercan transferi üzerinden eleştiren Özat, "İlk zamanlarda da söylemiştim. Jose Mourinho'dan habersiz bu transfer yapıldı. Hoca antrenmanlarda denemiş ve yetersiz kalmış. Keşke yerine Galatasaray'a gitseymiş. Yine milyonlar çöp oldu. Artık Türk futbolu olarak hoca gelmeden transfer yapma işini bir kenara bırakmamız lazım." şeklinde konuştu.

"LAF ÖYLE DEĞİL BÖYLE SOKULUR"

Öte yandan Okan Buruk'un ve Beşiktaş arasında oynanacak olan Süper Kupa finali öncesinde "Türkiye'nin en çok kupa kazanan iki takımı karşılaşacak." sözleriyle Fenerbahçe'yi hedef almasına da Ümit Özat'tan sert bir yanıt geldi.

Beşiktaş, 1966-67 sezonunda elde ettiği şampiyonluğun ardından tam 14 sezon mutlu sona hasret kaldı. 1981-82 sezonunda Dorde Milic yönetiminde şampiyon olan siyah-beyazlılar, taraftarlarının uzun süren hasretine de son verdi. Galatasaray ise 1972-1973 sezonunda ligi önde tamamladıktan sonra 13 sezon boyunca şampiyonluk sevinci yaşayamadı. Sarı-kırmızılı takım, 1986-1987 sezonunda Jupp Derwall yönetiminde şampiyon olarak, 13 yıllık hasreti dindirdi. Yani 1984 2022 yılları arası 38 yıl sonra şampiyon olan Trabzonspor'dan sonra ligin en uzun süre şampiyon olamayan iki takımı mücadele edecek. Amacım hiç bir camiayı incitmek değil. Böylesi bir hadsizliği hiçbir camiaya yapmam. Amacım her fırsatta Fenerbahçe’ye laf sokmaya çalışan Galatasaray basın Sözcüsü Okan Buruk'a bir hatırlatma . Laf öyle değil böyle sokulur.

Ümit Özat'ın bu sözleri sonrası sosyal medyada da tartışmalar büyüdü.