Vazgeçilmez adam Holmen

Vazgeçilmez adam Holmen

Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunu 42 puan ve averajla 12. sırada tamamlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da toplam 31 futbolcu forma giyerken, en fazla sahada kalan isim Samuel Holmen oldu.

VAZGEÇİLMEZ ADAM HOLMEN

Ligde oynanan 34 karşılaşmanın 30'unda görev alan İsveçli futbolcu, toplam 2533 dakika sahada kalarak istikrarlı bir görüntü verdi.

Samuel Holmen'i 27 maçta 2364 dakika ile Ekrem Ekşioğlu, 28 maçta 2363 dakikayla Mahmut Tekdemir takip etti.

Lacivert-turunculu takımda devre arasında Çaykur Rizespor'a kiralık olarak gönderilen Gökhan Kaba, 2 maçta toplam 8 dakika görev alarak, en az forma şansı bulan futbolcu oldu.

İstanbul ekibinde kadroda bulunan Taner Gülleri ile Mahir Aydın'a geride kalan sezonda hiç görev verilmedi.

EN HIRÇIN FUTBOLCU EKREM

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Ekrem Ekşioğlu 2 kırmızı, 4 sarı kart ile en hırçın oyuncu oldu.

Ekrem'i 1 kırmızı, 5 sarı kart ile Marcin Kus ve 1 kırmızı, 2 sarı kart ile Mahmut Tekdemir takip etti. Lacivert-turunculu ekipte Metip Depe ve Gökhan Süzen 7'şer, İbrahim Akın da 6 sarı kart gördü.

EN GOLCÜSÜ TUM

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da 2010-2011 sezonun en golcü futbolcusu Herve Tum oldu.

Kamerunlu futbolcu, 9 golle lacivert-turunculu takımın en skorer ismi olurken, İbrahim Akın da 8 gol kaydetti.

İstanbul ekibinde devre arasında Beşiktaş'tan kiralık olarak alınan Filip Holosko ile Samuel Holmen 5'er, İskender Alın 3, Tevfik Köse ve Gökhan Ünal 2'şer kez rakip fileleri havalandırırken, Gökhan Süzen, Ali Güzeldal, Efe İnanç, Marcus Vinicius Cesario ve Metin Depe de birer gol attı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Bucaspor ile yaptığı karşılaşmada Orhan Ak'ın kendi kalesine gönderdiği top, lacivert-turunculu takımın hanesine yazıldı.

NOTLAR

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, sezon boyunca rakip ağlara 40 gol bırakırken, kalesinde ise 45 gol gördü.

Ligde en farklı galibiyetini 4-0'lık skorla Sivasspor karşısında kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, en farklı yenilgilerini de Ankaragücü ve Gaziantepspor karşısında 4-1'lik sonuçlarla aldı.

Lacivert-turunculu takım, geride kalan sezonda sahasındaki karşılaşmalardan 24, deplasmandan ise 18 puan topladı.