EURO 2008'in kahramanları konuştu: Aynı ruh bu takımda da var
ensonhaber.com

A Milli Takım, Türk futbol tarihinin milli takımlar düzeyinde en başarılı performanslarına önce 2002 Dünya Kupası'nda sonra 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda elde edilen 3.'lüklerle imza attı.

Şimdi 16 yıl aradan sonra yeniden çeyrek finale yükselme başarısını gösterdiğimiz EURO 2024'te yeniden bir tarih yazmanın arifesindeyiz.

Kahramanlar konuştu

'Bizim Çocuklar' yarın Berlin'de, Hollanda ile yarı finale çıkma mücadelesi verecek. EURO 2008'in tarih yazan efsane kadronun oyuncuları, hem ikonik bir geri dönüşe imza attığımız çeyrek finaldeki Hırvatistan mücadelesinin atmosferini anlattı hem de cumartesi günü oynanacak maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Semih Şentürk

EURO 2008 bizim için çok özel ve bambaşka bir turnuvaydı. Çok güzel bir arkadaşlık, dostluk, ağabeylik vardı. Gruptaki maçlardan "Biz bitti demeden, bitmez" felsefesiyle kazandık. Gerçekten de bitmedik.

"Tuncay bizi motive etti"

Hırvatistan maçına gelirsek o maça da çok yüksek moralle çıktık, o maç da bizim için geri dönüşlerin maçı oldu. O maç ülkemiz adına hiç unutulmayacak maçlardan birisidir. Son saniye attığım gol benim için de unutulmaz elbette.

Oyuna sonradan girdiğim ve gol atacağımı hissetmiştim ama 119'da golü yiyince maç değişti tabii. Fakat Tuncay Şanlı topu aldı ve "Hadi arkadaşlar maç daha bitmedi. Biz 'Bitti' demeden de bitmeyecek" dedi. Tekrar motive olmuştuk. Rüştü (Reçber) ağabeyin uzun topunda benim golü atmamla inanılmaz bir atmosfer oluştu. O maçı da attığım golü de hiç unutamam.

"Hollanda maçı Hırvatistan maçı gibi geçecek"

Bugün milli takımımız da benzer işlere imza atıyor. Onlar da gruplardan bizim gibi aynı gol aynı puan ve aynı averajla çıktılar. Bence bu Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en iyi takımlarından biri Avusturya idi ve eledik. Şimdi sırada Hollanda var.

Bence Hollanda maçı bizim 2008'deki Hırvatistan maçı gibi geçecek. 'Bizim çocuklar' inandıkları hedeflerine Hollanda'yı eleyerek varmak isteyeceklerdir. Biz onların destekçisiyiz. Bütün dualarımız onlarla olacak.

Gökdeniz Karadeniz

2008 Avrupa Şampiyonasında çeyrek final maçı öncesi final heyecanı yaşadık. Penaltılar finaldi. Hırvatlar çok güçlü ve hırslıydı. Favori gösteriliyordu ama biz inanmıştık. Nihat Kahveci, Semih Şentürk olağanüstü efor sarf ettiler. Sahada bize verilen görevi yerine getirdik. Şu anki milli takım ile aynı duyguları yaşıyorum. Tüm oyuncular Avusturya karşısında yürekten oynadılar. Aynı performans Hollanda önünde de gerçekleşecektir.

Mehmet Topal

2008 ruhunu şu anda milli takım oyuncuları taşıyorlar. Hırs, tempo, mücadele takımdaşlık ne arasan var. 2008'de teknik direktörümüz Fatih Terim ile olağanüstü hazırlanmıştık. Hırvatistan karşısına kale gibi çıktık. Sahaya çıkmadan Hırvatistan'ı yeneceğimize inanmıştık. Aynı inanmışlığı şu anki kadroda görüyorum.

Tuncay Şanlı

Portekiz karşısında yenilmiştik ama morallerimizden bir şey kaybetmedik. İsviçre, Çekya ve Hırvatistan maçlarını bugünkü milli takım gibi yürekten oynayarak kazanırken yaşadığımız heyecanı görüyorum. Her şeyden önemlisi takımdaşlığı iyi olan kazanıyor.

Türk Milli Takımı'nda bu ışık ve enerji devam edecek. O dönem çok güçlü kadromuz vardı şimdi aynı fotoğrafı izliyorum, duygulanıyorum.

Şu an takım içinde harika bir birliktelik var. Başta Hakan Çalhanoğlu olmak üzere tüm futbolcular formda. Hollanda maçı bana göre diğer maçlardan çok daha kolay geçecek ve adımızı yarı finale yazdıracağız.