ensonhaber.com

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024 C Grubu’nun 3. ve son maçında İngiltere ile Slovenya, Köln kentinde bulunan Cologne Stadyumu’nda karşılaştı.

Müsabakanın iki yarısında da tarafların golü bulamamasıyla karşılaşma 0-0'lık beraberlikle sonuçlandı.

İngiltere, 5 puanla tamamladı

İkinci maçlar sonunda son 16 turuna çıkmayı garantileyen İngiltere, puanını 5’e yükselterek C Grubu’nu liderlikle tamamladı.

Slovenya ise 2 puanda kalarak grubu 3. sırada bitirdi.

Slovenler, 3 maçta aldığı 3 beraberlikle topladığı 3 puan sonrası, en iyi 3.ler arasında yer alarak son 16 turuna yükseldi.

Southgate eleştirildi

Alınan bu sonucun ardından ise İngiliz bir taraftar, turnuvanın başından bu yanan eleştirilen Gareth Southgate'e eleştirilerde bulundu.

Futbolsever, Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho'nun İngiltere Milli Takımı'nı çalıştırması gerektiğini savundu ve EURO 2024 bitmeden Southgate ile yolların ayrılması gerektiğini savundu.

"Bir Mourinho oyuncusu ne yaptığını bilir"

İngiliz taraftar, şu sözleri sarf etti:

O gece bu gece gitmeli. Fildişi Sahilleri yolun yarısında menajerini kovdu ve bakın ne yaptıklarına. Elimizde Mourinho var dostum neler olabileceğini kim bilebilir. Ne yaptığımızı bilmiyoruz. Sadece geçen gün yaptığımız performanstan sonra bir değişiklik yapmanın suç olduğunu hissediyorum. Ve dürüst şekilde o bu gece gitmeli. Pep ve Mourinho onlar İngiltere'de çalışmayı isterler ve İngiltere taraftarlarını bilirim onlardan birini isterler. Çünkü biraz da olsa amaçları var ve bir Mourinho oyuncusu ne yaptığını bilir. Neden bahsettiğimi biliyorsun. Bir Southgate oyuncusu ne yaptığını bilmiyor.