Mert Günok'un babası konuştu: Oğlumla gurur duyuyorum
ensonhaber.com

Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda adını çeyrek finale yazdırırken Avusturya karşısında alınan 2-1'lik galibiyette golleri atan Merih Demiral ile yaptığı müthiş kurtarışla zaferi perçinleyen öne çıktı.

Sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın konuştuğu o kurtarışı, Mert Günok'un eski bir kaleci olan babası Mahir Günok anlattı.

"Oğlumla gurur duydum"

Sabah gazetesine konuşan Mahir Günok, o pozisyonla ilgili "Dizlerinde sorun var. Bu sene çok maç oynadı, büyük bir özveri ortaya koydu. Oğlumla gurur duydum. Bu kurtarış, Mert'in verdiği tüm emeklerin, ortaya koyduğu özverinin ve meslektaşlarının ona verdiği sonsuz desteğin karşılığıdır." ifadelerini kullandı.

"O kurtarışta 85 milyonun sorumluluğu var"

Baba Günok, Mert'in kurtarışı için eski bir file bekçisi olarak, "Öyle bir kurtarışta bir kaleci sadece takımın değil arkasında olduğunu bildiği 85 milyonun da sorumluluğunu alır. Mert de zeki, çevik, ahlaklı bir oyuncu gibi davranmıştır ve o sorumlulukla kurtarışını yapmıştır. Umarım bu emeklerin karşılığı final olur." şeklinde konuştu.

"Yüzyılın kurtarışı diyorum"

Mert, 'Baba ben senin izinden gitmek istiyorum. Kaleci olmak istiyorum' dedi. Ben kendisine bıraktım. Bu arada iyi bir basketbolcu. Anadolu Efes'te Doğuş Balbay'la birlikte çok iyi arkadaşlar. Okudukları ortaokulda Doğuş'la birlikte okulu Kadıköy şampiyonu yaptılar. Ben buna yüzyılın kurtarışı diyorum. Taffarel'in Arsenal maçında böyle bir kurtarışı vardı.

Gordon Banks'a benzetilmesine ne dedi?

Avusturya Milli Takım Hocası Rangnick'in, Mert'in kurtarışını Gordon Banks'a benzetmesini de değerlendiren Mahir Günok, "Evet. O da çok iyi bir kurtarıştı." yorumunu yaptı.