ensonhaber.com

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda A Milli Futbol Takımı, son 16 turunda yarın TSİ 22.00'de Leipzig Stadyumu'nda ile karşı karşıya gelecek.

- Avusturya eşleşmesinin galibi, çeyrek finalde Romanya - Hollanda eşleşmesinin tur atlayanı ile 6 Temmuz'da Berlin'de oynayacak.

Bu müsabaka öncesinde A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Kompakt oynayan, bütüncül bir takım Avusturya"

Montella, sözlerine şöyle başladı:

Kenan Yıldız'ın çok güçlü bir mentalitesi var. Antrenmanlar kendini geliştirmeye çalışıyor. İlk maçta şansı yaver gitmedi. Pozisyonları daha iyi değerlendirmesi gerekiyor. Kompakt oynayan, bütüncül bir takım Avusturya.

"Arda çok yetenekli bir oyuncu"

Arda Güler hakkında konuşan Montella, şunları dedi:

Arda çok yetenekli bir oyuncu. Oyun içerisinde geliştirmesi gereken şeyler var. Onu göz ardı edemeyiz. O olmadığında eksikliğini hissediyorsunuz. Genç bir oyuncu. Yeterince iyiyseniz, yaşınız da yeterlidir. Arda çok yetenekli bir oyuncu. Geliştirmesi gereken yerler var ama oynatmamak mümkün değil. Onun gibi bir oyuncu olmadığında farkını hissediyorsunuz. Genç bir oyuncu, kendini birtakım alanlarda kendini geliştirmesi gerekiyor ve bunu da yapacaktır.

"6-1'lik maç başka bir maçtı, bu başka bir maç"

6-1'lik skorla kaybedilen özel maçı değerlendiren İtalyan teknik adam, şöyle konulştu:

6-1'lik maç başka bir maçtı, bu başka bir maç. Ralf Rangnick de bunu biliyor. Ne oyuncu ne de hoca olarak bu kadar farklı bir skor aldığımı hatırlamıyorum. 5 gol attık ve 5 farklı oyuncu attı bunları. Penaltı, duran top, kendi kalesine atılan bir golümüz yok. Topa hakimiyet anlamında harika bir iş çıkarıyoruz ama daha fazla gole çevirmeliyiz bunları. Barış çok önemli bir oyuncu. Ben Türkiye'nin başına geldiğimden beri bireylerden öte bir takım oluşturuyoruz. Barış da bu farkı yaratan oyunculardan biri.

"Hakan Çalhanoğlu'nun olmaması bizi üzüyor"

Montella, Hakan Çalhanoğlu'nun cezalı olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Her zaman takımdaki herkesin cezası olmasını istemem. Hakan Çalhanoğlu'nun olmaması bizi üzüyor. Bizi bir miktar rahatsız eden bir durum. Ama tabi bu durumu, bu boşlukları dolduracak oyuncular var.