Haber Merkezi

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ikinci maçında A Milli Futbol Takımı, yarın saat 21.45'te Gürsel Aksel Stadyumu'nda İzlanda ile karşılaşacak.

Milliler grubun ilk mücadelesinde deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kaldı.

İzlanda ise evinde oynadığı Karadağ'ı 2-0'lık skorla mağlup etti.

Bu kritik müsabakanın öncesinde ise A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"ÇOK İYİ VE KOMPAKT BİR TAKIM"

Montella, sözlerine şu şekilde başladı:

Çok iyi ve kompakt bir takım. Maçlarını izleyince, hocanın prensiplerinin İtalyan hocaların prensibine uygun olduğunu gördüm. İngiltere'yi yendiler. Saygı duyduğumuz bir takım. Tarihsel olarak bakınca çok zorlu olduklarını görüyoruz. Son galibiyeti 9 sene önce aldığımız bir rakip.

"İSİM VERMEYECEĞİM"

"İzlanda'da özel önlem alacağınız bir oyuncu var mı?" sorusuna İtalyan teknik adam, şu yanıtı verdi:

Sadece takım gibi oynayabilen bir takım olduğunu görüyoruz. Bazı bireysel oyuncular olsa da çok fazla göze batan bireysel oyuncular yok. Takım oyununa yatkınlar. O yüzden isim vermeyeceğim.

"DURAN TOPLARDA VE TAÇ ATIŞLARINDA DAHİ TEHLİKELİLER"

İzlanda'nın tehlikeli bir takım olduğunu belirten Vincenzo Montella, şu ifadeleri kullandı:

Duran toplarda ve taç atışlarında dahi tehlikeliler. Ona göre hazırlanmalıyız. Son dönemlerde her rakip bu tarz organizasyonlara çalışıyor. Biz de ona göre hazırlığımızı yapacağız.

"NORMALDE 3 HAFTA DİNLENME SÜRESİ VERİLMESİ GEREKİYOR"

Montella, açıklamalarına şöyle devam etti:

Geçen günlerde de çok konuştuk bunları, bilimin getirdiği bir açıklama var. 50-60 maç arasında oynayan oyuncularda, normalde 3 hafta dinlenme süresi verilmesi gerekiyor. Ama biliyorsunuz ki geçen gün de böyle bir fark hissedildi. İzlanda'nın da fiziksel olarak daha önde olacağını düşünüyorum. Bu detayı baz almamız gerekiyor. Ama bu bizim kazanmak istemediğimiz anlamına gelmiyor. Buna göre hazırlanıyoruz. Değerlendirme yaparken bunu baz alırken değerlendirme yaparsak çok daha doğru noktalara değinmiş oluruz.

"BARIŞ ALPER, ÇOK İYİ BİR TURNUVA GEÇİRDİ"

Barış Alper Yılmaz hakkında konuşan Vincenzo Montella, şu sözleri sarf etti:

Barış Alper Yılmaz çok iyi bir turnuva geçirdi. Birçok hoca da beni arada büyük takımlardan, şu anda eksik, aramızda değil. Ama hazırlıklarımız aynı şekilde devam ediyor.

"DARBEYE BAĞLI PROBLEM YAŞIYOR"

Arda Güler'in sağlık durumu hakkında bilgi veren Montella, şöyle konuştu:

Diğer futbolcularımız da hazır. Arda darbe aldı, darbeye bağlı problem yaşıyor. Takımla antrenman yapmasa dahi değerlendirme süremiz var. Onu değerlendireceğiz.

"AİDİYET HİSSİNİ YAŞIYORUM"

Milli duyguları en iyi şekilde yaşadığını söyleyen Montella, şunları dedi:

Hocaların kaderi böyledir milli takımlarda. Her maç finaldir. Ama şunu söylemek lazım, hocaya eleştiri geldiğinde ben bunu kabul etmeye daha meyilliyim. Ama futbolculara geldiğinde anlamıyorum. Belki ben Türk değilim ama milli duyguları en iyi şekilde yaşıyorum. Bu aidiyet hissini yaşıyorum. Futbolcuları bölmeye çalışmamalıyız. Dışarıdan da birliktelik lazım. Birliktelikten güç doğar. Birliktelik lazım çünkü futbolcularımız bunu hak ediyor. Bunu sağlamamız gerekiyor. Sadece içerideki birliktelik değil, dışarıdan da birliktelik lazım. Birlikten her zaman güç doğar ve daha güçlü oluruz. Sadece burada olan insanlara seslenmiyorum. Dışarıdan yorum yapan insanlara da sesleniyorum. Her yerden birlikte olmamız gerekiyor.

"BİLEREK İZMİR'İ SEÇTİK"

Maç için bilerek İzmir'i seçtiklerini söyleyen Montella, şu değerlendirmeyi yaptı:

İzmir'de olduğumuz için çok mutluyuz. Bilerek burayı seçtik. Yarın sadece İzmir için değil, Türkiye için çok önemli bir gün. Bu tarihi günde, güzel bir galibiyetle kutlamalara katkıda bulunmak istiyoruz. İzlanda ile tarihsel sonuçlara bakınca 13 maçta 2-3 kez galip geldik. Yarın güzel bir gün olması için elimizden geleni yapacağız.