Toprak Razgatlıoğlu Aragon pistinde yine 2. oldu
AA & Ensonhaber

İspanya'nın doğusundaki Motorland Aragon pistinde düzenlenen, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın (WSBK) 10. ayağının ikinci gün yarışlarının ilkinde piste çıkan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 10 turdan oluşan "Tissot Superpole" bölümündeki yarışta 5. sıradan piste çıkarak, Ducati motorlarıyla yarışan rakipleri Nicolo Bulega ve Alvaro Bautista ile çok çekişmeli geçen mücadelenin ardından damalı bayrağı 2. sırada geçti.

Şampiyonluk mücadelesinde en büyük rakibi Bulega'yı iki kez geride bırakarak son 3 tura lider olarak giren Razgatlıoğlu, yarışın son turunda İspanyol pilot Bautista'nın atağına karşı koyamayarak 2. sırada damalı bayrağı gördü. "Tissot Superpole" etabında Bautista 1. olurken, Razgatlıoğlu 2., Bulega ise 3. sırada yer aldı.

Önceki günkü ana yarışta da Andrea Iannone'nin ardından 2. sırayı elde eden Razgatlıoğlu, istikrarlı performansını sürdürdü.

RASGATLIOĞLU GENEL KLASMANDA LİDER

Puanını 394 yapan Razgatlıoğlu, en yakın rakibi 2. sıradaki Bulega (359) ile arasındaki puan farkını 35'e çıkarırken Bautista 308 puanla Bulega 'yı takip etti.

ROKiT BMW Motorrad takımıyla yarışan ve Superbike kariyerinde henüz Aragon pistinde 1'inciliği bulunmayan milli motosikletçi, TSİ 15.00'da ana yarışta sezonda son kez bu piste çıkacak.

Razgatlıoğlu, Superbike'ın Fransa ayağında 6 Eylül'deki serbest antrenman sırasında geçirdiği kazanın ardından Aragon öncesindeki son iki yarışa katılamamıştı.