Romanya'da gündem derbi zaferi kazanan Mehmet Topal! İlk galibiyet
DHA

Romanya Ligi'nde sezonun ilk derbisinde, Petrolul 52 ile Rapid Bükreş karşı karşıya geldi.

Ligin 3. haftasında dün gece oynanan mücadelede Rapid Bükreş'i konuk eden Petrolul, Albin Berisha'nın 31. dakikada kaydettiği golle galibiyeti getiren isim oldu.

GOL VAR'DAN DÖNDÜ

Mehmet Topal'ın talebeleri maç boyunca üstün olan taraf olurken kaydedilen bir gol ise tartışmalı VAR kararı sonrası iptal edildi. Sahada Petrolul takımı, tribünlerde ise taraftarları maçı bir an olsun bırakmayarak eksik kadroya rağmen zafere ulaşmayı başardı.

BAİANO VE NANA'NIN LİSANSLARI YETİŞMEDİ

Ligin ilk 2 haftasında çok sayıda oyuncusunu oynatamayan ve gençlerden kurduğu takımla sahaya çıkan Mehmet Topal, Rapid Bükreş karşısında da bazı oyuncularını sahaya süremedi.

Özellikle 1 aydır antrenman ve taktik çalışmalar yaptırdığı isimlerden olan Baiano ile Nana, lisansları yetişmediği için oynayamadı. Takımın, zor şartlara rağmen Mehmet Topal'ın etrafında birleşerek maça ve lige büyük bir konsantrasyonla çıktıkları görüldü.

TARAFTAR BAĞRINA BASTI

Petrolul taraftarları etkili futbol oynatan ve derbiyi kazanan Mehmet Topal'ı bağrına basarken, golü atan Kosovalı Berisha da büyük destek gördü.

Kulübün 100. yılı nedeniyle yönetimin de tam kadro tribünde yer aldığı maçta Petrolul taraftarları, bir an olsun susmadı. Karşılaşma sonunda ise Mehmet Topal ve takımı ayakta alkışladılar.

Derbiyi önemseyen taraftarlar, takımın kamp yaptığı otelin önüne bir gün önce giderek de büyük destek verdi. Meşaleler yakan taraftarlar, Mehmet Topal'dan galibiyet sözü alarak ayrıldı. Maçtan bir gün önce destek olan taraftarlar maç boyunca susmadılar, sonrasında ise kutlama yaptılar. Eğlenceler gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)