Novak Djokovic teniste Olimpiyat tarihinin en yaşlı şampiyonu
AA & Ensonhaber

Fransa'nın başkenti Paris'teki Philippe-Chatrier Kortu'nda tek erkeklerde altın madalya mücadelesi yapıldı.

Sırp Novak Djokovic, 2 saat 50 dakika süren mücadelede İspanyol Carlos Alcaraz'ı 7-6'lık setlerle 2-0 yenerek altın madalyaya uzandı.

Erkeklerde tarihin en çok grand slam (24) şampiyonluğu yaşayan tenisçi olan Novak Djokovic, ilk kez olimpiyat altın madalyası kazanma başarısı gösterdi.

WIMBLEDON'DA RAKİBİNE YENİLMİŞTİ

Djokovic, 37 yaşında olimpiyat tarihinde final oynamış en yaşlı tenisçi olarak kayıtlara geçerken, Carlos Alcaraz ise 21 yaşında bu başarıya ulaşan en genç tenisçi oldu.

ve Carlos Alcaraz, tenisin prestijli sahnelerinden biri olan Wimbledon'da son iki yıl içinde iki kez finalde karşılaşmıştı. Her iki finalde de üstün bir performans sergileyen Carlos Alcaraz, rakibini mağlup ederek şampiyonluğu elde etmişti.

ALCARAZ'A SET ŞANSI VERMEDEN ŞAMPİYON OLDU

Court Philippe-Chatrier'de gerçekleşen erkekler tek final mücadelesi, dünyasının iki dev ismini karşı karşıya getirdi. Sırp Novak Djokovic ve İspanyol Carlos Alcaraz, nefes kesen bir oyuna imza attılar. İlk set, büyük bir çekişmeye sahne oldu ve tie-break sonucu Djokovic'in 7-6 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Maçın ikinci setinde de tie-break gerekti ve tecrübeli raket Djokovic, rakibine set şansı tanımadan yine üstünlük kurdu. Bu performansıyla Djokovic, finali 2-0 kazanarak Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda altın madalyaya ulaştı. 37 yaşında olimpiyat altını kazanarak tarih yazan Djokovic, aynı zamanda bu yaşta olimpiyatlarda altın madalya kazanan en yaşlı tenisçi oldu.