Haber Merkezi

Yeni sezon öncesi çalışmalarını sürdüren Galatasaray, 25 yaşındaki Brezilyalı orta saha oyuncusu ile 5 yıllık sözleşme imzaladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

BONSERVİSİ AÇIKLANDI

Sarı-kırmızılı kulüpten transferle ilgili KAP'a yapılan açıklamada, şöyle denildi:

Profesyonel futbolcu Gabriel Davi Gomes Sara ve kulübü Norwich City Football Club PLC ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne 3 sezona yayılmış 9 eşit taksitte 18.000.000 EUR transfer bedeli ödenecektir. Futbolcu ile 2024-2025 sezonundan başlayarak 5 sezon için anlaşmaya varılmış olup her bir futbol sezonu için net 2.750.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir.

GALATASARAY TARİHİNE GEÇTİ

18 milyon euro karşılığında Galatasaray'a transfer olan Sara, 17 milyon euro karşılığında alınan Mario Jardel'i geçerek sarı-kırmızılı kulüp tarihinin en pahalı transferi oldu.

"GALATASARAY İLE BİRBİRİMİZ İÇİN YARATILMIŞIZ"

Transferin açıklanmasının ardından ise yıldız futbolcu için imza töreni düzenlendi.

Galatasaray'da 20 numaralı formayı giyecek olan Sara, daha sonra kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

İmza attığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Sara, şu sözleri sarf etti:

Çok heyecanlıyım. Bana projeyi anlattılar ve buraya geldim. Gerçekten inanılmaz büyük bir kulüp. Instagram hesabımdan belirttiler, taraftarlarımız çok heyecanlılar. Ben de aynı heyecanı paylaşıyorum. Bir an önce taraftarlarımızla buluşmak istiyorum. Galatasaray ile birbirimiz için yaratılmışız.

NORWICH CITY İLE 96 MAÇA ÇIKTI

Kariyerine ülkesinin Sao Paulo takımında başlayan Sara, 2022'de Norwich City'ye transfer oldu.

Norwich City formasıyla 96 maça çıkan Sara, 21 gol ve 17 asistlik performans sergiledi.